Tehnologia Stealh – Pământeană sau nu?


F19-Stealth-Fighter-Picture

F19 – Stealth FIghter

Aeronave misterioase zboară în secret deasupra Pământului. Aceste ciudate ambarcaţiuni sunt considerate de unii ca fiind nave spaţiale extraterestre. Alţii sunt siguri că Statele Unite au dezvoltat şi implementat nave spaţiale antigravitaţionale strict secrete, care sunt deghizate în aeronave convenţionale. Poate că adevărul se află undeva la mijloc. Uimitoarele salturi din domeniul ştiinţei au scos la iveală un nou tip de armă defensivă: tehnologia Stealth. Avioanele care aruncă bombe nucleare pot zbura acum invizibile în spaţiul aerian inamic, aruncă încărcătura şi zboară înapoi fără să fie identificate. De când a fost prezentată şi publicului larg această nouă tehnologie, zvonurile au circulat că aceste nave ar putea fi cu ajutorul ştiinţei atât de departe de cunoştinţele actuale, încât s-ar apropia de domeniul ştiinţifico-fantastic.Cercetătorii OZN-urilor nu au respins speculaţiile că aceste aeronave exotice sunt rezultatul tehnologiei extraterestre dobândite. Cu toate acestea, tehnologia Stealth este uşor de înţeles: modul în care funcţionează identificarea la majoritatea aeronavelor este prin bombardarea constantă a spaţiului aerian cu semnal Radar. Atunci când un avion îşi urmează drumul, un semnal ricoşează spre un senzor care determină mărimea şi localizarea acestuia. Alte metode se concentrează pe tulburările sonore, contactul vizual şi semnalele cu infraroşu.

Tehnologia Stealh
Această tehnologie acţionează prin reducerea sau eliminarea acestor încercări de a identifica aeronave. Pe avioane sunt aşezate panouri, astfel încât semnalul Radar este răspândit şi ricoşat înapoi la bază. De asemenea, avioanele sunt acoperite cu un strat de materiale absorbante, care reduc alte semnale pe care avionul le-ar putea lansa. Forma navei este alt lucru important ce are legătură cu „invizibilitatea” avioanelor, iar aerodinamica extremă păstrează turbulenţele aeriene la minim şi reduce foarte mult zgomotul produs în timpul zborului.
Tehnologia Stealth de astăzi pare departe de tehnologia din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Este posibil ca această tehnologie să fii fost proiectată înapoi pe baza recuperării unui OZN prăbuşit lângă Roswell, New Mexico, în vara anului 1947?
Bombardierul B-2 folosit în tehnologia Stealth are forma unei „aripi de liliac” pentru a reduce intersectarea cu vreun Radar, precum şi recunoaşterea vizuală, în special la orizont. Motoarele speciale cu zgomot redus sunt poziţionate în mijlocul avionului, astfel încât fumul fierbinte este amestecat cu aerul rece înainte să iasă din avion. Acest lucru păcăleşte senzorii de căldură aflaţi la sol şi previne acumularea de căldură din rachete, lucru care le împiedică în căutarea obiectivelor lor.
Tehnologia Stealth a fost dezvoltată iniţial pentru a trece de sistemele de apărare sovietice, dar jet-urile şi-au dovedit utilitatea şi în alte tipuri de angajamente. În timpul Războiului din Golf, 56 de astfel de avioane au zburat în 1.270 de misiuni şi niciodată nu au fost lovite de focul inamicului. Dar cum a fost posibilă dezvoltarea tehnologiei Stealth? Problemele care au stăruit pe buzele cercetătorilor de aeronave au fost rezolvate imediat. Asta ar însemna ori că cercertările tehnologiilor exotice, cum ar fi Stealth, ar putea fi mai vechi decât au fost raportate, ori că oamenii de ştiinţă au primit ajutor de la surse neaşteptate. Oricum ar fi, rezultatele sunt păzite în măruntaiele adânci ale Pentagonului.

Legătura cu OZN-urile
Primele rapoarte despre aeronavele Stealth au corespuns foarte mult cu cele despre OZN-uri. Probabil că OZN-urile erau, de fapt, avioane Stealth sau alte aeronave cu buget redus. Dar cum în preajma materialelor Stealth se află un văl mare de secrete, poate că adevărul nu va ieşi niciodată la iveală.
Expertul în robotică Bob Oechsler, care pretinde că a fost odată specialist în misiunile NASA, a declarat că sistemul aeronavei B-2 Stealth cu propulsie primară a fost scos dintr-o farfurie zburătoare recuperată. „Proiectul utilizează o centrală electrică străină şi este deghizat prin utilizarea a patru motoare GE-F118, cu o modificare numită GE-100. Această nouă tehnologie de astăzi este adunată de la ambarcaţiunile recuperate care au origini non-umane.”
Investigatorul OZN Pat Weissleader a raportat că se află pe urmele unei fotografii din 1948, care se presupune că ar afişa un OZN în formă de topor. Bărbatul care a obţinut fotografia lucrează la curăţarea solului contaminat de la Norton AFB, în apropiere de San Bernandino, California. El se uita peste fotografiile din arhivă pentru a vedea dacă au existat dovezi de deşeuri toxice la bază, pentru a identifica locul şi pentru a face câteva teste.
Forţele Aeriene au păstrat panouri mari cu fotografii aeriene de la bază. El a observat o fotografie ce părea să arate o aeronavă neobişnuită. „Am luat fotografia, am scanat-o în calculator şi, înainte de a o tipări, am mărit rezoluţia. Din aer pare un triunghi mare, uşor mai îngust în partea din spate. Observată la o scară mai mare, după mărirea rezoluţiei, se pare că există unele crestături pe partea din spate şi probabil unele umflături pe părţile laterale din faţă.”
Norton AFB este una dintre amenajările militare ce a fost închisă în perioada reducerilor militare de la începutul anilor ’90. Deoarece se află aproape de San Bernandino, California, a fost indicat ca fiind un loc bun pentru un aeroport local, dar autorităţile au ordonat ca înainte ca această facilitate să fie deschisă publicului larg, trebuie să fie curăţată de orice urmă de poluare care s-a acumulat de-a lungul anilor.
Se pare că Norton este foarte contaminat. Printre altele, este unul dintre cele mai radioactive locuri din ţară şi nu numai că necesită o curăţare iminentă, dar oamenii au fost desemnaţi să încerce să localizeze orice urmă de poluare ascunsă, care nu ar putea fi observată într-o examinare vizuală.
O misterioasă aeronavă în formă de triunghi a fost văzută în locul fostului obiect în formă de disc, văzut anterior. Asfel de triunghiuri au mai fost observate de departe şi de la Phoenix sau din spaţiul rural britanic. Cei de aici susţin că ele au fost făcute pe Pământ, în timp ce alţi cercetători sunt de părere că au fost fabricate de altă civilizaţie.

Secretele naziste
Rapoartele apărute de-a lungul anilor au scos la suprafaţă faptul că Norton AFB ar fi fost o zonă folosită pentru testarea unei aeronave naziste, strict secretă. Se bănuieşte că această aeronavă secretă ar fi fost un fel de „aripă zburătoare”, ce incorporează un tip complet nou de tehnologie. Se poate ca Pat Weissleader să fie cel care deţine singura fotografie cunoscută a acestei misterioase aeronave.
Dar aceste rapoarte despre OZN-uri ar putea să nu fie despre aeronave exotice, ci pur si simplu despre unele terestre? Aceste aeronave necunoscute ar putea utiliza tehnologii atât de sofisticate încât să avem impresia că nu sunt pământeşti? Rapoartele despre observarea aeronavelor misterioase au coincis cu cele despre observarea farfuriilor zburătoare, iar statul Nevada a fost unul din cele mai mari locuri unde au fost folosite OZN-urile în ultimii ani.
Întrebarea este dacă un Obiect Zburător Neidentificat este raportat ca o observare a unei aeronave misterioase sau dacă o farfurie zburătoare poate avea mai multe de-a face cu o predispoziţie de observator individual decât cu natura fenomenelor observate. Aşa cum s-a mai spus, multe rapoarte ale aeronavelor misterioase sunt asemănătoare cu cele despre OZN-uri. Lumini ciudate văzute mişcându-se haotic sau la o viteză mare pe cer au fost mult timp la baza fenomenelor OZN.
Investigarea rapoartelor farfuriilor zburătoare a dovedit în mod constant modul în care chiar şi observatorii experimentaţi şi instruiţi pot interpreta greşit fenomene familiare văzute sub circumstanţe nefamiliare (sau chiar familiare). Acest precedent nu poate exclude existenţa OZN-urilor, deşi nu sugerează şi prudenţa în interpretarea rapoartelor de acest gen.

By dr. Emil Străinu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: