Person of Interest – Cât e adevăr… și cât ficțiune?


dd

Ficțiune sau adevăr?

Finch, un geniu al informaticii, a creat pentru guvern un sistem (un supercomputer) capabil să detecteze informaţii legate de acte de violenţă sau terorism, înainte ca acestea să aibă loc. Acesta separă informaţia acumulată în două categorii: relevantă şi irelevantă. Cu toate astea, Finch realizează că informaţia irelevantă conduce şi ea spre omucideri şi alte fărădelegi.

John Reese (Jim Caviezel), un fost agent special CIA, considerat de agenție decedat, este contactat de Finch (Michael Emerson), care îşi propune să-l includă în planul său de a salva persoanele pe care „computerul” le consideră irelevante, formând astfel o echipă. Reese, trecut printr-o decepție cauzată de moartea iubitei lui şi de ancheta superficială a autorităţilor, găsește în propunerea lui FInch motivația de a lupta împotriva criminalilor.

Serialul dezvăluie pe parcursul a două sezoane capacitatea de analiză a „mașinii” create de Finch prin folosirea camerelor de supraveghere de pe tot cuprinsul Americii, a oricăror baze de date sau rețele de calculatoare, a fluxului de date (imagine, text, audio), a transmisiilor și interceptării rețelelor de telefonie, devenind astfel un instrument de control total pus la dispoziția Guvernului American, creat în ideea de a preveni un eventual 9/11.

Cât e adevăr și cât ficțiune… cred că putem „decide” fiecare prin ceea ce simțim și trăim… zi de zi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: