Teleportarea în viitor vs. Cronovizorul „înapoi în trecut”. Ambele sunt reale!


Cercetătorii chinezi au făcut „primul pas” și au declarat public că au realizat acest lucru

Cercetătorii chinezi au făcut „primul pas” și au declarat public că au realizat acest lucru

By dr.Emil Străinu

Dacă până mai ieri teleportarea a fost subiectul mai multor filme de domeniul SF, oamenii de ştiinţă au reuşit acum să o transforme în realitate. Astfel, în viitorul apropiat vom putea călători în timp. Conform Technology Review, inseparabilitatea cuantică, cea care leagă particulele prin spaţiu, este mai nou responsabilă şi de unirea particulelor prin timp, potrivit fizicienilor. Termenul de „inseparabilitate cuantică” (entanglement) este folosit pentru a descrie fenomenul prin care două sau mai multe particule devin atât de unite, încât împart aceeaşi existenţă.Teoria lui Jay Olson şi Timothy Ralph de la Universitatea din Queensland, Australia, potrivit căreia particulele se unesc şi prin timp, se bazează pe ideea unui univers simplificat, ce are doar o dimensiune spaţială şi una temporală. Este uşor să vezi universul într-un spaţiu plan, unde axa X corespunde dimensiunii spaţiale, iar axa Y celei temporale. Dacă ne imaginăm prezentul ca originea graficului, atunci viitorul formează o curbă care este simetrică axei temporale. Astfel, trecutul este o imagine în oglindă a acestei curbe, care este reflectată în axa X.

Schema

Teoria lui Olson și Ralph

Atunci când două particule sunt prezente, ambele situându-se pe axa X, curbele lor se vor suprapune în trecut şi în viitor. Această teorie nu poate avea decât o semnificaţie: acele particule s-ar fi putut întâlni în trecut, dar s-ar putea să o facă şi în viitor. Ceea ce Olson şi Ralph vor să demonstreze este faptul că această „inseparabilitate cuantică” poate la fel de bine să funcţioneze şi pe axa Y.

Cu alte cuvinte, această inseparabilitate cuantică este atât de adânc învăluită în univers, încât o întâmplare din trecut are cu siguranţă o influenţă asupra viitorului.

Această teorie lansată de cei doi seamănă cu un truism. Nu este acesta modul de funcţionare a Universului? Însă acest fenomen nu are la bază simpla lege a cauzei şi a efectului, ci are mai multe subtilităţi care îi oferă unicitate. Pentru a vedea aceasta, imaginaţi-vă un experiment realizat de cei doi oameni de ştiinţă. Aceştia au trimis în viitor un obiect. Ideea este că un detector va acţiona asupra obiectului, trimiţând un mesaj clar despre cum această particulă poate fi detectată. Apoi, într-un moment dat din viitor, un alt detector, ce are aceeaşi poziţie în spaţiu, primeşte mesajul şi urmăreşte instrucţiunile primite, reconstruind astfel obiectul.

Însă există o întorsătură! Olson şi Ralph spun că detectarea obiectului în viitor trebuie să fie făcută simetric în timp cu creaţia sa din trecut. „Dacă detectorul din trecut era activ la ora 12.15, atunci şi în viitor, detectorul trebuie să aştepte să fie activ exact la ora 12.15 pentru a putea realiza procesul teleportării”.

Definiţia termenului de teleportare
Teleportarea este un proces de deplasare a unui obiect dintr-un loc în altul, mai mult sau mai puţin instantaneu, fără ca obiectul să parcurgă spaţiul dintre cele două poziţii. Teoretic au fost inventate mai multe metode de teleportare (teleportare cu găuri în spaţiu-timp, gaura de vierme), dar experimental au fost confirmate numai teleportarea cuantică şi psihică. În prezent, teleportarea cuantică „exactă” este posibilă numai pentru fotoni şi atomi.

Teleportarea „inexactă” (unde starea cuantică nu se păstrează) este posibilă prin codificarea informaţiei despre obiect, transmiterea acestei informaţii în alt loc, de exemplu prin radio sau altă metodă, şi crearea unei copii a obiectului original într-un loc nou. Teleportarea este propusă de asemenea ca explicaţie la multe fenomene anormale şi se foloseşte în mod curent în literatura SF.

De ce se teme Vaticanul de această mașină?

De ce se teme Vaticanul de această mașină?

Cronovizorul
Să nu uităm că încă de la începutul anilor ’70 au apărut mai multe lucrări ce vorbesc despre realizarea unei maşini a timpului la Vatican de către un călugăr iezuit pe baza unor texte sacre, dispozitiv care chiar ar fi funcţionat. Numit Cronovizor, aparatul ar fi permis însă numai călătoria în trecut. Papalitatea, după ce s-a convins de realitatea existenţei faptelor descrise în Sfânta Scriptură – Biblie referitoare şi la rolul lui Iisus Hristos, deranjată de anumite adevăruri ce nu conveneau bisericii, a ordonat demontarea aparatului şi depozitarea componentelor sale în mai multe locuri secrete pentru a nu mai putea fi refăcut.

Un călugăr și 12 savanți
Cronovizorul este o “maşinărie“ ce captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric. Aşa se poate descrie pe scurt invenţia călugărului benedictin Pellegrino Ernetti (foto). Acesta a murit în 1994, ducând cu el secretul celor văzute cu ajutorul cronovizorului, aparat pe care l-a construit şi prin care a privit în trecutul omenirii. Padre Ernetti era cunoscut în lumea clericală ca exorcist şi profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia, dar absolvise şi facultatea de fizică, fiind pasionat de experimentele ştiinţifice. Totul a început în 15 septembrie 1952, în Laboratorul Electroacustic al Părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano.

Redând o înregistrare de muzică gregoriană, Ernetti şi părintele Gemelli au descoperit cu uimire o voce străină. Gemelli era convins că e vocea tatălui său, ceea ce i-a şocat pe cei doi. Cu timpul, cercetărilor lui Ernetti li s-au alăturat 12 savanţi. Numele lor au rămas necunoscute, însă călugărul a mărturisit totuşi că, printre cei care au lucrat la cronovizor, se numărau şi laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi, şi Wernher von Braun, specialist în rachete. Realizarea acestor oameni de ştiinţă avea să inflameze Biserica Catolică şi să atragă interesul experţilor de la NASA.

Şi în România au apărut mai multe lucrări ce descriu cu lux de amănunte epopeea realizării acestui aparat şi supliciile prin care a trecut inventatorul său. Se pare că la Vatican există o supapă care devine din ce în ce mai activă în acţiunea de dezvăluire a marilor secrete ale papalităţii… Date din lumea ştiinţifică, manipulate pe căi oculte, spun că după realizarea teleportării la nivelul particulelor elementare şi trecerea cu bine a teleportării la nivel molecular, s-a trecut cu succes la teleportarea materiei vii la nivel celular, realizându-se teleportarea de virusuri şi chiar… microbi! Experienţe al căror succes ar fi de necontestat şi care au fost dezvoltate în continuare cu decenii… în urmă!

Atenţie, VIITORUL a început ieri!!

Reclame

8 Responses to Teleportarea în viitor vs. Cronovizorul „înapoi în trecut”. Ambele sunt reale!

 1. roryta says:

  Persoane dornice de senzaţii tari. E o prostie!

  Pe Discovery a fost o emisiune în acest sens. Specialiştii, oamenii de ştiinţă susţin că dacă vreodată s-ar inventa această maşină a timpului, atunci ea ar funcţiona din momentul invenţiei ei, nu şi anterior acestuia. Adică punctul zero nu ar putea fi depăşit în sens invers. Bucla timpului nu s-ar putea face decât de la momentul zero, nu -1, ceea ce este logic.
  Astfel, dacă maşina s-ar inventa astăzi, 30 martie 2014, ea ar deveni funcţionabilă din momentul creării ei. Peste 20 sau 50 ani da, este posibil. Deci dacă în 2064 cineva ar dori să revadă scene din trecut, nu le-ar putea vedea decât până astăzi, până la data invenţiei, nu şi înainte, pe 29 martie 2014, de exemplu, sau orice altă dată anterioară celei de azi.

  Chestia asta cu Vaticanul este cusută cu aţă albă şi vândută lumii ca o pastilă de prostie.

  • Este argumentul tău… și nu am nici o intenție să te contrazic sau să îți argumentez în vreun fel puntele de vedere. Ceea ce însă aștept din partea este să dai dovadă de aceeași atitudine și să eviți pe viitor (dacă dorești evident!) la limbajul colorat prin care numești pe acele persoane care au adus public aceste informații, e drept mai pe ocolite, a fi… farsori! Nu este intenția mea de a te „educa” în sensul de a îți indica care sunt sursele credibile și care nu… însă dacă tu îmi aduci ca argument „Discovery”… atunci ai o mare problemă în a înțelege cu adevărat fenomenul „Teoriei Conspirației”… și temele care se discută în jurul acestui curent de opinie.

   Sper să urmărești în continuare postările pe blog și… de ce nu, să aduci argumente chiar și de ordin critic… însă probate (prin descrieri, link-uri, imagini, postări youtube), care să-ți susțină punctul de vedere.

   Cu respect,
   News Conspiracy

   • roryta says:

    Potrivit „opiniei” tale, toţi cei care se uită pe Discovery au „o mare problemă”, nu?
    Asta înseamnă că întregul mapamond are „o mare problemă”, numai tu nu ai niciuna.
    Interesant punct de vedere, dar mai ales ERONAT.

    Cu acelaşi respect,

 2. Între temele abordate pe canalele Discovery și blogurile, site-urile sau platformele ce dezvoltă subiecte ce intră sub categoria „Teoriei Conspirației”, deși la o primă vedere pot fi găsite asemănări… acestea sunt de ordin minim.

  Din punctul meu de vedere fiecare este liber să caute singur calea, modul ori sursa prin care să își găsească răspunsul la întrebările ce-l frământă sau… îl intrigă.

  Aluzia mea era asupra faptului că nu trebuie să iei de „bun” tot ceea ce ți se servește a fi bun. Însă îți pot spune, cel puțin din experiență, că nici un canal public de televiziune, sau entitate media oficială sau mai puțin oficială… din considerente de ordin (etic, moral… sau impus) nu vor publica, enunța NICIODATĂ… o știre, informație în forma ei adevărată!

  Dacă însă vei dori să afli adevărul din spatele „știrii”, va trebui să faci propria-ți cercetare și, apoi prin înțelegerea ta… să vezi dacă ai găsit misterul din spatele ei!

  Succes!

 3. deci says:

  roryta …pe langa faptul ca logica ta este slaba,este si periculoasa ,piei …..

 4. Ramses says:

  Draga „News Conspiracy” te chinui degeaba sa-i explici „rorytei” ca nu intelege e departe mult trebuie sa citesca tone de material ca sa priceapa ce ai vrut sa-i transmiti. Draga „roryta” uita-te in continuare pe Discovery vezi poate da vreo emisiune (pe Discovery evident) in care explica si cine sunt masonii ce vor ei de la viata si cine ii coordoneaza. Oricum exista inventii cu care poti vedea si in viitor nu numai in trecut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: