Brățările radionice ale dacilor


Brățările radionice descoperite la Sarmisegetuza Regia

Brățările radionice descoperite la Sarmisegetuza Regia

By dr. Emil Străinu

Braţările dacice descoperite pe Culmea Căprăreața, la est de incinta sacră a Sarmisegetusei, aveau proprietăţi radionice. Brăţările masive, în jur de un kilogram, acţionau ca nişte bobine Tesla, conform specialiştilor Conform unor specialişti militari în psihotronica şi război radioelectronic, ele alcătuiau un dispozitiv radionic, folosit de sacerdoţi atât pentru influenţarea stării de sănătate, cât şi pentru manipularea psihică a maselor. „7”, numărul magic. Folosind un aparat de detecţie a metalelor marca „Spectrum Wait”, „braconierii” din Deva au reuşit ceea ce arheologii n-au reuşit niciodată, descoperirea unor gropi sacre care demonstrează încă o dată cunoştinţele extraordinare ale castei preoţilor daci.Cercetătorul Florin Medelet a fost primul care, cercetând 25 de brăţări spiralate de argint, descoperite în împrejurimile Sarmisegetusei, a remarcat că acestea depăşeau sensul strict de podoabe, încadrându-le în „domeniul ritualico-magic”. Braţările studiate erau terminate la ambele extremităţi cu capete de şarpe, urmate de 7 palmete înfăţişând „pomul vieţii”. La fel cum sunt şi brăţările de aur recent descoperite. „7” este şi modulul numeric folosit la construirea sanctuarului mare, care are 30 de formaţiuni a câte 7 stâlpi.

sa

Pomul vieții

Comoară de sub lespezi
Conform declaraţiei dată la poliţie de către săpători, în zona culmii „Căprăreața” – punct arheologic al sitului „Sarmizegetusa Regia” – „la distanţă de 5 metri de o stâncă aflată pe panta muntelui, s-a descoperit o lespede de piatră sub care se află o groapă triunghiulară, cu dimensiunile de 50x50x60 cm, având pereţii placaţi cu lespezi de piatră. În interiorul acesteia, după evacuarea pământului, s-au descoperit zece brăţări spiralice din aur masiv aşezate perechi, câte două, respectiv câte o brăţară mai mică introdusă într-una mai mare; trei perechi de câte două brăţări erau aşezate vertical, iar alte două perechi de câte două brăţări erau aşezate orizontal, la nivel inferior, separate de primele printr-un strat de pământ”.

Misterele cultului solar
Ulterior, în zona bazinelor de apă de pe paraul Godeanu, la poalele culmii Căprăreața, alţi săpători neautorizaţi au mai localizat o groapă sacră, amenajata cu lespezi de piatră, deteriorată, în care au descoperit doua brăţări de tipul celor descrise mai sus. În ziua următoare, tot pe o pantă a culmii Căprăreața, aceştia au descoperit o a treia groapă triunghiulară de cult, în care au declarat că au găsit alte trei brăţări din aur. Toate cântărind peste un kilogram. Cele trei gropi de cult erau amplasate într-un triunghi imaginar cu vârful în jos, doua pe panta culmii, iar a treia la poale, la est de incinta sacră unde se oficiau misterele cultului solar.

Conform cercetătorului Gheorghe Serbana, denumirea culmii burduşită cu brăţările masive nu vine de la capra, ci de la Cap (de) Ră, zeul soarelui, al cărui cult era celebrat la Sarmisegetusa şi care nu este exclusiv zeu egiptean. În afară de castă preoţilor, în misterele cultelor Soarelui erau iniţiaţi şi războinicii şi capii familiilor aristocratice, şarpele fiind emblema religioasă, lupul al castelor de luptători, iar ursul al familiilor aristocratice. De sărbătorile solstiţiale, la aceste mistere participă şi poporul.

Zonele de influență radio

Zonele de influență radionice

Sistem energetic de mare putere
Observând schiţa „inginerească” a gropii de cult, un triunghi isoscel format din lespezi de piatră ce conţineau cinci „bobine” din aur despărţite printr-un strat de pământ, câţiva specialişti în război radioelectronic de la Academia Militară, au recunoscut imediat o „cutie de rezonanţă”. Dar când au aflat că este vorba despre mult controversatele brăţări dacice, au cerut mai mult timp şi detalii tehnice: număr de spire, grosime, înălţime etc. Acum, în urma recuperării câtorva brăţări, col.dr. Emil Strainu, specialist în psihotronica şi război radioelectronic, şi-a făcut o părere preliminară: pe Căprăreața se află un sistem de dispozitive radionice de mare putere.

Dirijarea energiei radionice
Conform gral(r). dr. Emil Strainu:, „Cele trei dispozitive puteau focaliza, concentră şi dirija energiile subtile”, unele brăţări acţionând ca bobine Tesla, captatoare de energie radionica. „Brăţările, amplasate într-o cutie de rezonanţă, jucau rolul de circuite oscilante şi transformatoare de frecvenţă, putând induce maselor stări benefice sau negative, în funcţie de ceea ce doreau sacerdoţii care acţionau dispozitivele, prin fluxuri radionice emise de la distanţă”, subliniază gral(r) dr. Strainu. „De exemplu, se putea induce luptătorilor stări de mânie şi curaj nebunesc. Aşa şi vorbesc anticii despre războinicii daci, acţionând pe câmpul de luptă fără teamă, asemenea lupilor”. Mircea Eliade, care a studiat îndelung mitologia populară românească, vorbeşte şi despre puterea miraculoasă a războinicilor de a se transforma în lupi la anumite ritualuri.

Aria celor trei puncte în care s-au găsit brățările

Aria celor trei puncte în care s-au găsit brățările dacice

Eliade era de părere că războinicii se constituiseră într-o într-o confrerie de luptători, la întrunirile cărora se oficiau ritualuri sacre, luptătorii fiind posedaţi de spiritele lupilor, ceea ce avea să fie denumit ulterior „furor heroicus”. Nenumărate triburi cu nume de lupi sunt atestate şi în regiuni mai îndepărtate, în Spania (Loukentioi), în Galicia (Lucenses) și (Celtiberica) în Irlanda şi Anglia. Cam pe unde au ajuns luptatorii-lupi, având ca steag de luptă şarpele cu cap de lup.

Spirală, şarpele totemic
Printre totemurile dacilor, trebuie menţionat şi şarpele, în forma lui naturală sau în cea fantastică, de balaur. Şarpele în formă naturală, ca animal consacrat Soarelui şi care reprezenta energia înmagazinată, spiralată, a fost folosit ca simbol din cele mai vechi timpuri, pe ceramică sacră, apoi de către casta războinică, pe scuturi şi coifuri. Şarpele fantastic, încoronat, cum avea să fie folosit şi de faraonii egipteni, a fost considerat de arheologi, un animal simbolic al localnicilor din Carpaţi încă din perioada culturii Hallstatt. Figurarea iconografică a Cavalerului trac moşteneşte în reprezentarea arborelui sacru incolocit de un şarpe caracteristica totemică antică din epoca predacica.

Tratamentele radionice
Energia radionica manevrată de preoţii daci prin aceste sisteme spiralate putea fi folosită şi în scopuri terapeutice. Preoţii daci erau recunoscuţi ca cei mai buni lecuitori ai lumii antice. Pentru specialiştii în terapii radionice din ziua de azi, „podoabele” dacice, brăţări spiralate sau sub formă de spirală strânsă ca o rozetă sunt tot atâtea instrumente radionice cu efect curativ. În practică, obiectivul radionicii este ide a întări sistemul imunitar al omului şi de a creşte capacităţile organismului de autovindecare , ajutând la înlăturarea influenţelor factorilor toxici, influenţelor la nivel emoţional şi psihologic.

Totodată, creşte potenţialul energetic al pacientului, în sensul dobândirii unei stări de bine, nu numai la nivel fizic, ci şi emoţional, mintal şi spiritual. Adică, exact cum se spunea despre vindecătorii daci, aceştia lecuiau şi trupul şi sufletul, altminteri vindecarea nu ar fi fost completă. Radionica susţine că fiecare persoană dispune de o forţă vitală sau câmp energetic, care, atunci când este tulburat, produce manifestări şi simptome de boala în corpul fizic.

Tratamentele radionice încearcă să alinieze, să regleze câmpul energetic personal, acţiune cunoscută ca „normalizare”. Radionica a fost promovată în timpurile noastre de dr.Albert Abrams (1863-1924) şi s-a dezvoltat datorită unor practicieni renumiţi precum dr.Ruth Drown (USA), Sir George de la Warr, David Tansley şi Malcom Rae (Anglia).

„Raţiile” braţărilor dacice
Una dintre afirmaţiile fundamentale ale lui Abrams este că tot ceea ce există într-o formă sau alta are o „semnătură vibrationala unică”. Aceste semnături sunt reprezentate în radionica printr-o serie de coduri numerice, aşa numitele „rate” radionice. Dr. Albert Abrams consideră că dispozitivele metalice în formă de spirale dublu- concentrice influenţează sistemul nervos central.

Purtate ca brăţări, pot avea un efect calmant, echilibrând sistemul nervos, inducând o stare de armonie. Cele de aur lucrează cu cea mai pură şi nobilă energie, cea a Soarelui, căruia îi şi este consacrat aurul. Încă de pe vremea masagetilor (mileniul II i.C.) se purtau bijuterii spiralate din aur, la mâini şi la picioare, acestea având efect benefic asupra organismului.

Masageţii, închinători exclusiv la Soare, purtau bentiţe de aur, cu motive serpentiforme şi spiralate, când plecau la război. Ca preoţii geto-daci cunoşteau efectele „bobinelor” ca generatoare de energie vitală o demonstrează sofisticatul sistem de pe culmea Căprăreața, din incinta sacră de la Sarmizegetuza. Nu se ştie cu ce „raţie” radionica lucrau, dar se presupune că întregul sistem concentra în interior energie radionica din mediul înconjurător, ca apoi să o emane pentru a insufla războinicilor „furor heroicus” sau să o reverse asupra mulţimii pentru a o face să simtă energia cosmică.

Sursă: Romania Megalitică

Reclame

4 Responses to Brățările radionice ale dacilor

  1. Eli says:

    F interesant,si cine stiecate mistere se mai adcund,cu energia este pur adevarat,Hulda klark a descoperit un dispozitiv cu electrozi , care la o mica frecventa trateaza -deparazitarea fara medicamente,deci este adevarat cu radionica se trateaza multe boli,medicina ar trebui sa studieze mai mult,fara energie corpul nu functioneaza si se produc blocajele acolo unde nu curge aceasta energie,Frumos ar fi ptr ca asa am trai intr-o buna armonie,echilibru cu o energie pozitiva sub toate aspectele,Bine ar fi sa se gaseasca pe piata aceste brarari dacice,Respect ptr toti cei care au descoperit aceste bratari

  2. Ali says:

    Iti spun eu lucrau cu cifre de 3, 7 si 9. Noua reprezinta puritatea calugareasca. Dedicarea exclusiva catre spiritualitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: