Războinicii Cyborg: Super soldații americani dezlănțuiți!


Prin deținerea unei astfel de tehnologii, orice armată a unei națiuni devine... invincibilă.

Prin deținerea unei astfel de tehnologii, armata oricărei națiuni devine… invincibilă.

By Titel B

Noua tehnologie Graphene a intrat în centrul atenției marilor puteri militare ale lumii. Pentagonul  a făcut recent public, prin intermediul mai multor oficiali, un dosar de cercetare a acestei noii tehnologii  din care, conform declarațiilor, reiese că s-a  alocat un buget în valoare de 2 miliarde de dolari, potrivit revistei WallStreetRevelator.

Însă, cum știm că aceasta este o investiție ce nu se oprește doar la ideea de a cerceta, ci mai ales la faptul de a obține rezultate…  cine știe câte alte miliarde de dolari au intrat în bugetul cercetătorilor, despre care, după cum cred că bănuiți și mai ales după primele rezultate a fost clasificat secret. Așadar, vorbim despre o tehnologie care poate face diferența…, vorbim despre o super-putere!

Armata SUA a finanțat un grup de cercetători de la Universitatea Texas, care au descoperit o tehnologie ce poate rescrie integral conceptul de „soldat cyborg” făcând acest lucru real. Grupul a găsit o modalitate prin care pot creea mușchi artificiali din fire de graphene injectate cu ceară. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Texas, acești super-mușchi pot ridica de 100.000 de ori propria lor greutate și pot genera de 85 de ori mai multă putere mecanică decât un mușchi natural de aceeași mărime.

„Mușchii” de graphene, care sunt de 30 de ori mai puternici decât mușchii naturali, sunt formați din fire foarte subțiri de graphene (1/10.000 din diametrul firului de păr uman) însă aceștia în ciuda structurii lor sunt tari ca oțelul într-o direcție și elestici precum cauciucul în celelalte două direcții. Mușchii din graphene sunt în special destinați pentru dotarea soldaților cu o putere supra-omenească prin folosirea exoscheletelor.

„Datorită proprietăților sale unice, graphene-ul de carbon poate fi folosit ca „piele inteligentă” pentru trupele terestre, putând oferi acestora funcția de scut antiglonț și invizibilitate totală sau în cazul avioanele militare (bombardiere sau de vânătoare) abilitatea de a-și schimba înfățișarea în situații critice”.

Pentru că firele de graphene aerogel au o elasticitate remarcabilă, sunt transparente, conductoare electrice și mai ușoare decât aerul (după cum o confirmă și Tabelul periodic al elementelor,  Carbonul fiind mai ușor decât Oxigenul), dezvoltatorii acestui produs vor fi capabili în curând – personal cred că deja sunt – să depășească barierele de control, eficență aerodinamică și să creeze o clasă nouă de tehnologie invizibilă (Stealth).

Cum va arăta armata viitorului… ne putem deja forma o părere… Ce nu putem, deocamndată, înțelege însă este împotriva cui va lupta această forță, ori ce vor trebui să apere viitorii soldați cyborg?

Reclame

4 Responses to Războinicii Cyborg: Super soldații americani dezlănțuiți!

  1. Pingback: Soldatii Noii Ordini Mondiale ? |

  2. Pingback: Soldatii Noii Ordini Mondiale ? | The Impaler's blog - Blogul lui Țepeș

  3. ioio says:

    uite o alta idee, de ce sa creem bioroboti cand putem folosi soldati care nu costa decat apa si papa si le modificam perceptiile , vezi Afganistan si alte razboaie unde soldatii au ajuns avatare.

  4. ioio says:

    dar razboiul viitorulu nu va mai folosi soldati, la asta te-ai gandit? arme psihotronice si ma lasi sa fac ce vreau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: