Biblioteca secretă din Cueva de los Tayos


Expediția din 1975

Instantanee surprinse în Expediția din 1968

By Erich von Däniken, Giorgio A. Tsoukalos, Tankred Jeker

Îndată ce am ieşit din pădurea tropicală ecuadoriană şi am coborât într-un labirint de peşteri subterane, cu aproape patruzeci  de ani în urmă,  nu m-am gândit că artefactele  pe care le-am găsit acolo vor declanşa o lungă controversă pe parcursul a decenii şi vor fi baza  mai multor best-seller-uri pentru mine.

În Cueva de los Tayos (Peştera păsărilor Guacharo), ghidul meu a fost Juan Moricz, un căutător argentinian cu care am corespondat în legătură cu informaţiile sale despre un depozit  secret de sculpturi animaliere din aur şi plăci de metal acoperite cu înscrisuri misterioase. După ce am petrecut ore în şir prin tuneluri – care păreau să fie construite în mod artificial – aplecat asupra „bibliotecii” cu mii de panouri de aur scrise, Moricz mi-a arătat un document al lui, aprobat oficial de guvernul ecuadorian, care îi dădea dreptul de proprietate asupra sistemului de tuneluri şi a conţinutului său. El era încântat de ce deţinea!

Moricz Hall - 1975

Juan Moricz – 1975

Am aşternut în curând, pe hârtie, cercetarea şi concluziile mele cu privire la biblioteca Tayos, în cartea mea Aurul Zeilor, în care am sugerat că peşterile au fost create de către o civilizaţie ce a dispărut cu ajutorul unor fiinţe extraterestre – un concept pe care îl prezentasem anterior în cartea mea, Carele Zeilor (un best-seller de multe milioane de còpii care mi-a adus titlul de „Marele Maestru al teoriei astronauţilor antici”). Timp de mulţi ani, povestea mea despre biblioteca cu plăci de aur a fost etichetată ca „frauduloasă”, „inexactă” şi „falsă” şi încercările mele ulterioare pentru acceptarea descoperirii au fost ignorate până astăzi.

În noua mea carte, Istoria este greşită, care tocmai a fost lansată de New Page Books, dezvălui mai multe detalii ale expediţiei din 1968, comunicări cu diverşi oameni de ştiinţă şi experţi, care nu au fost publicate anterior şi dovezi ale unei legături între biblicul Enoh şi plăcile de metal din Ecuador. În carte, am comparat, de asemenea, textele bibliotecii Tayos cu Cartea lui Enoh şi cu convingerile mormonilor, care au petrecut zeci de ani în căutarea bibliotecii, sugerând că ea conţine istoria strămoşilor lor.

Incursiune turistică

Incursiune turistică

După descoperirea bibliotecii
După ce, împreună cu Moricz am ieşit din peşteri, el m-a dus să-l văd pe preotul Carlos Crespi, care avea o mare colecţie de plăci de metal similare şi care au fost, de asemenea, acoperite cu gravuri misterioase şi hieroglife ce au rămas nedesci-frate până azi.

Unele dintre plăci au un aspect vechi, finisate foarte elaborat şi gravate cu hieroglife. Altele par să fie aproape noi şi făcute într-un stil simplist. Cele mai multe plăci sunt turnate în alamă, zinc şi cupru. (O notă despre metale: omul de ştiinţă american, profesorul Heather Lechtmann, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a dovedit într-un studiu că oamenii precolumbieni din America de Sud au fost maeştri în acoperirea metalelor cu straturi foarte subţiri de aur, în unele cazuri, de chiar 0.5 – 2 microni grosime.) O parte din colecţia preotului Crespi se află acum în Muzeul Băncii Centrale din Cuenca, Ecuador.  Restauratorul-şef, José Maldonado a scris: „Nu ştim nimic despre originea acestor obiecte, nici despre locul unde au fost găsite.”

Padre Crespi

Padre Crespi

În scrierile sale, Moricz spune “(Aceasta este…) o realitate arheologică care, până în prezent, a  fost fie în întregime necunoscută, fie, cel puţin apriori, negată de către oamenii de ştiinţă de prim rang. Prima călătorie serveşte ca primă etapă pentru a doua parte a expeditiei prin care intenţionăm să obţinem dovada că sistemul de peşteri subterane descoperit este rezultatul activităţii strămoşilor omenirii .”

Foto 6

Potrivit lui Moricz, sistemul de peşteri se întinde pe mii de kilometri şi intrarea lui principală este situată în regiunea inaccesibilă a junglei în locul în care râurile Santiago şi Coangos se unesc. Moricz şi eu am fost de acord că ar trebui să scriu despre descoperirile sale în cartea mea Aurul Zeilor, deschizând calea pentru propria sa carte viitoare.

Repercusiuni şi… reabilitare
Întors înapoi în Elveţia, am scris manuscrisul şi atunci când Aurul Zeilor a fost publicată, nu a trecut mult timp înainte ca furtuna de controverse să se dezlănţuie. Doi corespondenţi ai revistei germane Stern au susţinut că toată povestea a fost o minciună desăvârşită. Televiziunea germană s-a fixat pe acest subiect şi chiar şi avocatul lui Moricz m-a contactat, cerând un milion de dolari, chipurile, pentru că am publicat fotografii ale peşterilor fără permisiune (ceea ce eu nu făcusem).

Acum, în Istoria este greşită, adevărul despre misterioasa bibliotecă de aur de la Cueva de los Tayos este în sfârşit prezentat cu o documentaţie completă şi incontestabilă. În plus, am explicat, în continuare, alte analize ale mele asupra textelor antice, inclusiv notoriul manuscris Voynich – despre care se crede că a fost scris în secolul XV sau XVI şi care a sfidat toate tentativele de decriptare de când a fost descoperit.

Foto 2

Cititorii cărţii Istoria este greşită îşi vor da seama că istoria omenirii nu este nimic din ceea ce pretind religiile lumii. Aceste informaţii noi, obţinute prin traducerea textelor antice şi cei patruzeci de ani ai mei de studiu şi investigaţii, nu sunt făcute nici din vise, nici din fantezii, nici din iluzii. Mă aştept ca Istoria este greşită să zguduie din temelii societatea noastră obsedată de internet  şi să uimească oamenii mai mult decât inventarea radioului şi a televiziunii la un loc!

Foto 3Află de ce a fost în stare von Däniken în ultimii ani. Autorul best-seller-ului Carele Zeilor spune că „istoria omenirii nu este nimic din ceea ce pretind religiile lumii.” El oferă dovezi că biblioteca de aur are legături nu numai cu Cartea lui Enoh, ci şi cu mormonii, care au petrecut zeci de ani în căutarea ei, crezând că ea conţine istoria strămoşilor lor.

Şi despre misterioasele linii de pe platoul de la Nazca ce se aseamănă cu nişte piste de aterizare? Arheologii susţin că acestea sunt vechi rute de procesiuni. „Gândiţi-vă din nou!” exclamă von Däniken, în timp ce dezvăluie date pe care arheologii nu s-au gândit nici o clipă măcar să le verifice!

3 Responses to Biblioteca secretă din Cueva de los Tayos

  1. Pingback: Biblioteca secretă din Cueva de los Tayos – detoatepentrutoti2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: