Panica minciunilor ce împige Vestul spre un război în Siria


Foto 01

„Liderii politici mai puțin empatici și propagandiștii media au abandonat principiie în secolul XIX. Războiul este probabil cel mai vechi și cu siguranță cel mai vicios, dar totodată și cel mai profitabil. În scopul susținerii lui este extrem de bine mediatizat la nivel internațional. Este singurul în care profiturile sunt cuantificate în dolari și pierderile de vieți.”  – Smedley Butler, 1933

Foto 08Primul ministru David Cameron a încercat însă s-a văzut nevoit să-și declare public înfrângerea în fața deciziei Parlamentului englez „vocea națiunii” cum cu regret avea să declare în această săptămână la finalul intervenției în Camera Comunelor.

Totuși, chiar și fără sprijinul aliatului său tradițional, se pare că, președintele american Barack Obama ar putea să se „bucure” și în final să aibă parte de războiul pe care și-l dorește cu Siria în timpul week-endului. Acesta susține că „armelor chimice”  stau la baza deciziei, însă, ce uită să spună se vede chiar și „din avion”.

Comparativ cu războiul din Irak,  mai ales cu graba în care se derulează șirul de evenimente, acela nu a avut parte de așa mare disperare, așa multe turnuri și subterfugii din partea complexului guvernamental-mediatic în ceea ce privește informațiile pe care aceștia pretind că le dețin, numai pentru a justifica un nou și periculos război în Siria.

Narcisismul politic din jurul acestui curent își dorește războiul, el face ca moralitatea îndoielnică a lui Bush și Blair din anul 2003 să pară un gest politicos. A apărut o panică a minciunilor în ceea ce privește Siria pe care astăzi o produc escrocii noștrii politici de fiecare dată când, cu fiecare nouă taxă ne bagă mâna în portofel. Însă, nici unul dintre acești iluzioniști ai haosului nu îndrăznesc să menționeze pe parcursul diatribelor lor despre „datoria morală a comunității internaționale” – datorie pe care în ultimii doi ani Statele Unite și Marea Britanie au promovat-o susținând „opoziția siriană” ce numără 40.000 dintre cei mai violenți și vicleni teroriști fundamentaliști islamici de import pe care i-a văzut vreodată lumea și care au infestat Siria.

Foto 06Acum America vrea să acționeze precum „forțele aeriene Al-Quaeda” în Siria, așa cum au făcut-o în Libia. În acest proxi murdar război, viețile umane înseamnă foarte puțin pentru „maeștrii păpușari”, timp în care banii curg în mâinile bandelor de mercenari străini. Atât America, cât și Marea britanie au finanțat cu arme și banii pe aliații lor din Arabia Saudită și Quatar.

Washington-ul și Londra au plătit Antrenamente militare ale insurgenților în taberele de antrenament create special în Iordania și Turcia… asta pentru a umple golurile neacoperite de armata americană, iar acolo unde „au fost nevoiți” să facă „treburile murdare” au manageriat contracte cu unități Black Water sau alți mercenari militari privați ce operează în Cipru sau alte locații secrete.

Foto 07Ca o precizare, mulți dintre aceștia sunt activi din punct de vedere militar în interiorul Siriei, antrenând și comandând „forțele opoziției” în războiul lor intern de a răsturna guvernul Sirian.

Aceste resurse războinice continuă să alimenteze violența în Siria și acoperirea politică este dată de Statele Unite, Turcia, Israel, Franța, Marea Britanie și alții care caută beneficii prin atacarea suveranității statului sirian, primul dintre multe alte state națiuni pe care ei vor să le elimine prin catastrofă sau prin război.

Statele Unite și Marea Britanie, precum și liderii francezi nu vor vorbi despre conducta de gaz natural pe care plănuiesc să o construiască între Golful Persic și Marea Mediterană, ce ar urma să treacă prin Siria și în care Arabia Saudită și Quatar-ul ar investi sume de ordinul miliardelor de dolari. O conductă de gaz din Arabia către Europa ar minimiza și reduce aproape la minimum influența monopolului gazului rusesc în Europa.

Foto 03Lumea a alunecat într-un abis politic. David Cameron, Barack Obama, Hillary Clinton și William Hague au ajuns la o răscruce în ceea ce privește efortul făcut timp de trei ani pentru destabilizarea Siriei. Fiecare dintre aceștia repetând scenariul celuilalt, piperat cu jumătăți de adevăr și nesfârșite „festine de informații” prefabricate. Fiecare a părut a fi complet convins de subiectivitate și de o versiune proprie a realității, fiind în final extrem de dezamăgiți de adevărata realitate din Orientul Mijlociu.

Ei au câștigat într-o primă fază, datorită apatiei publicului și propagandei generatoare de haos ce trebuia să le netezească drumul prin violență, în urma căreia s-a putut crea calea legală ce va aduce profituri fabuloase la vârful complexului industrial militar și  în cel al trădătorilor din sectorul bancar ce fac posibil orice război.

–        Cum a fost posibil?
–        Simplu.
–        Au fost cumpărați liderii politici zonali?
–        Da, liderii au fost cumpărați și plătiți.
–        A fost cumpărată „tăcerea” presei internaționale?
–        Da, mass-media a fost cumpărată și plătită…
–        A fost indus în eroare publicul?
–        NU. Publicul nu a fost cumpărat, nu a fost plătit și… spre satisfacția generală, cel puțin o parte din el nu mai poate fi prostit!

Foto 03Într-o incredibilă turnură a evenimentelor, joi, publicul britanic a dat dovadă de un rar, dar clar exemplu a ceea ce poate putem numi „democrația funcțională” prin refuzul agresiunii militare.

Gloabele politice de la Londra și Washington poate că își permit să fie atât de mioape încât să nu realizeze acest fapt…, însă restul lumii a luat notă de acest act, de această mică victorie împotriva tiraniei globale câștigându-și un meritat loc în istorie de unde nu mai poate fi ștearsă.

În 2003, acțiunile complexului guvernamental-mediatic au fost reci și calculate în înșelăciune, conducerea lucrurilor spre război, în timp ce publicul era emoțional, sălbatic și disperat în frustrarea lui ce încereca să oprească drumul către război.

-În 2013, locurile s-au schimbat astfel încât liderii politici și propagandiștii lor mass-media au devenit extrem de emoționali de instabili și disperați în încercarea lor de a da naștere războiului, în timp ce publicul a fost ferm în decizii, calm și decisiv în condamnarea fraudei în ceea ce privește războiul.

În tot acest timp am văzut, figuri inflamate, rapoarte cu actori și decoruri făcute să arate precum întocmai unor spitale, am văzut declarații ale unor șefi de state postate pe Youtube drept dovezi, clipuri video independente pe care acum le numesc „reportaje anonime de la fața locului”… Disperarea de a da naștere unui război în Siria a devenit o goană obsesivă până în punctul de a fi vulgar în sine. Oameni de televiziune, invitați ai emisiunilor radio, editori ai publicațiilor tipărite sau online patroni ai unor ziare, cu toții jinduiesc după război. De ce politicienii și mass-media împing spre acest război atât de tare, cu toate că voința poporului nu dorește acest lucru?

Foto 05Siria este ultimul pas către oficializarea alianței Washington-Londra-Israel ce și-a stipulat obiectivul unui război cu Iran-ul.

Următoarea mișcare a acestui „nexus” este aceea de a sparge Siria și să provoace neliniște în Liban, având ca scop ștergerea de pe hartă a Orientului Mijlociu și, pentru, ca în final, să distrugă podul șiit ce conectează Iranul cu Marea Mediterană. Însă de aici se poate naște o confruntare forțată având Statele Unite și NATO pe de-o parte și Rusia și China pe cealaltă.

Acesta este un gând îngrijorător dacă luăm în considerare comportamentul liderilor noștrii care au fost dovediți că-și mint în mod obișnuit propriul lor popor. Am putea să avem încredere în actuala noastră clasă politică că va lua deciziile corecte în cazul în care se naște o situație ce poate să provoace un Al Treilea Război Mondial?… Poate cineva să răspundă cu DA în special după ce au văzut jocul adolescentin din ultimele zile ale unor bărbați și femei ce se numesc președinți, secretari de stat și miniștrii?… Pot acești oameni să fie de încredere cu o astfel de copleșitoare putere de foc militară? Pot ei să fie de încredere având sub comandă arsenalele nucleare? Probabil că nu…

Cel puțin până în prezent se pare că oficialitățile au eșuat în a înțelege schimbarea ce tocmai are loc sau ei nu pot să prevadă reculul a ceea ce acum încearcă să culeagă, adică un pic de profit și foarte multe plăți.

Niciodată nu poți să satisfaci pe de-antregul apetitul psihopaților politici și corporatiști. Ei vor întotdeauna mai mult. Ei văd piețe de desfacere și vor să le controleze. Văd populații pe care vor să le aibă sub control sau chiar să le elimine. Chiar dacă sunt încrezători în formulele lor pentru război, formule ce au funcționat de atât de multe ori în trecut, ar putea să-și rupă nasul, de data aceasta, în Siria. Dar chiar și așa, din păcate, pentru omenire ei vor provoca prin acțiunile lor multe daune și suferință.

În prezent, are loc o trezire globală și mai mult ca oricând oamenii realizează, în sfârșit, în masă ceea ce generalul Smedley Butler a învățat în 1993 esența acestor trei cuvinte: Războiul înseamnă escrocherie.

Toate națiunile lumii dovedesc că cunosc însemnătatea acestor cuvinte, însă cei ce stau închiși în propriile lor „ghetouri elitiste” suspendate atât de sus în turnurile lor de fildeș încât au pierdut orice contact cu restul rasei umane, nu-l cunosc. Pentru ei avem un mesaj:  „Schimbarea” tocmai și-a făcut fani!

Sursa: 21st Century Wire

Foto 02

Reclame

4 Responses to Panica minciunilor ce împige Vestul spre un război în Siria

  1. cristytepes says:

    Reblogged this on Adevărul cotidian – blog cu știri redistribuite.

  2. Pingback: Panica minciunilor ce împige Vestul spre un război în Siria | STOP THE WARS !

  3. E.Fluieras says:

    BOSNIA= CEA MAI MARE PIRAMIDA;AFGANISTAN=VIMANA;SIRIA=PLTFORMA BALBEK CRED CA PUTEM CONTINUA DAR ESENTA ESTE MEREU ACEEASI-TEHNOLOGII STELARE!

  4. E.Fluieras says:

    AH AM UITAT! IRAK =BAZELE GERMANE DIN WW2!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: