Orphan Black – un proiect posibil?


orphan-black

Premisa este foarte simplă: în vizor o avem pe Sarah Manning (Tatiana Maslany), o tânără certată cu legea care încearcă să pună mâna pe o mare sumă de bani pentru a fugi împreună cu fiica ei Kira de o viaţă plină de infracţiuni. Sarah are parte de un şoc în gară, unde vede o femeie identică ei aruncându-se în faţa trenului. Pentru a scăpa de probleme, Sarah fură geanta femeii şi îi preia aceasteia identitatea, doar că se va trezi într-un hăţiş de intrigi ce transformă Orphan Black într-un melanj de genuri: SF, procedural poliţist, dramă de familie şi, în câteva episoade, chiar comedie.

Este imposibil să vorbim despre serial fără a dezvălui ceva ce spectatorul oricum îşi va da seama din primele episoade: uluitoarea asemănare fizică dintre Sarah şi femeia sinucigaşă nu este o întâmplare, cele două fiin doar primele dintr-o serie de clone, toate interpretate de cameleonica Tatiana Maslany, ce-şi vor face apariţia în primul sezon al serialului.

Orphan Black s-a bucurat de suficient succes în SUA şi Canada pentru a primi undă verde pentru un nou sezon ce se va difuza la anul. Unul din marile atu-uri ale serialului, pe lângă scenariul foarte imprevizibil, este interpretarea excelentei Maslany, o actriţă canadiană ai cărei părinţi şi bunici provin din Europa de Est, printre strămoşii ei apropiaţi numărându-se şi români. Cu ajutorul machiajelor şi coafurilor diferite, al unor accente şi accesorii diferite, Maslany interpretează o serie de personaje cu aspect fizic asemănător. Ţine doar de talentul ei să creeze în mintea spectatorului senzaţia că vede personaje diferite, iar reuşita este perfectă: chiar ai senzaţia că personajele principale sunt interpretate de mai multe actriţe!

Pentru a reuşi să interpreteze convingător atâtea personaje (rămâne un mister câte), actriţa a studiat îndelung accente diferite ale limbii engleze şi, a declarat în interviuri, şi-a creat playlist-uri diferite, pentru a intra mai repede în pielea personajelor ei. Rezultatul este uimitor şi nimeni nu poate contrazice impresia că Maslany este cea care ţine pe umeri întreg serialul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: