by Kill Bill

A fost destul de ușor „să ratăm” – având în vedere „ploaia” de informații oficiale și situații fabricate ale căror soluții pot fi rezolvate dintr-o simplă încuvințare a unui tătuc și a multor altor exemple cotidiene ce se întâmplă în jurul nostru – un discurs ce se află la intersecția a aproape toate domeniile de activitate la nivel global. De fapt, cu siguranță, majoritatea am făcut-o distrași de probleme și alte griji.

În acest an, după cum mulți dintre voi știu, Forumul Economic Mondial (WEF) ce a avut loc la Davos în Elveția, s-a desfășurat în condiții „mai speciale”, dictate de pandemia Covid, prin teleconferință. Din punct de vedere tehnic, dacă situația va continua, aceasta s-ar putea numi în viitor „WEF – Virtual Davos”. La eveniment, desigur subiectul central anunțat cu multe luni în avans a fost proiectul – Marea Resetare Globală.

„Evenimentul” care a fascinat însă audiența și lumea politică nu a fost dezbaterea proiectului „Marii Resetări” atât de mult trâmbițat, ci surpriza organizatorilor de a-l invita pe președintele chinez Xi Jinping și, mai important pe președintele rus Vladimir Putin. Totuși, indiferent câtă antipatie a fost sădită împotriva Rusia și Chinei… sunt două superputeri greu de ocolit, cu un cuvânt greu, fie că ne place sau nu.

Discursul lui Putin a dărâmat „casa cărților” din care este construită agenda WEF.

Ultima dată când cineva a intrat într-un forum internațional important și a emis o critică atât de dură asupra peisajului geopolitic actual a fost Vladimir Putin prin discursul rostit în plenul Organizației Națiunilor Unite din 29 septembrie 2015, cu două zile înainte de a trimite o mică contingență de sprijin aerian rus în Siria.

Acolo el a criticat nu doar ONU privind rezoluțiile și jocul pe care-l practică, ci și SUA și aliații săi din NATO, adresându-le cea mai importantă întrebare: „Înțelegeți ce ați făcut?” după ce ați dezlănțuit haosul într-o parte deja haotică a lumii?

La fel de important ca acel discurs, acțiunile lui Putin după acea perioadă, au definit epoca actuală a șahului geopolitic pe continentul eurasiatic. Siria a devenit legătura în jurul căreia s-a țesut narațiunea „ISIS este invincibil” și nu poate fi oprit.  

Putin a dezvăluit misterul la întrebarea ”Cine este în spatele ISIS?” și anume administrația Obama. Acest lucru a putut fi vizibil oricui a acordat atenție subiectului ISIS.

Este posibil ca președintele Trump să-și fi luat creditul pentru că „a bătut ISIS”, dar forțele lui Putin și ale Rusiei care au preluat partea de vest a Siriei au permis în general acest lucru, în timp ce generalii globalisti au făcut atât de multe daune Siriei.

A fost începutul deconectării voluntare a Chinei, Rusiei și Iranului de Occident.

Pentru că a rămas împotriva proiectelor americane și europene privind consolidarea puterii în Orientul Mijlociu, Rusia a fost denigrată în Occident în moduri care fac ca îndoctrinarea pe care am primit-o când eram copil în timpul Războiului Rece să semene cu reclame de vacanță pentru petrecerea verii în Crimeea.

Dar această forță a scopului și a caracterului a definit cele două decenii ale puterii la putere. A făcut minuni în reconstruirea Rusiei.

Putin, a făcut multe greșeli, în special prin încrederea în președinții americani și, în al doilea rând, prin subestimarea cât de arogantă și rapace este conducerea din Europa. Acestea fiind spuse, acum și-a atins limita, în special cu Europa și a stabilit o cale ferm independentă pentru Rusia, indiferent de costurile pe termen scurt. De aceea, discursul său la Forumul Economic Mondial a fost atât de important.

Putin: Marea Resetare, este contrară cu tot ceea ce ar trebui să ofere o conducere modernă

Putin nu vorbise la Davos de aproape un deceniu. Într-o perioadă în care marionetele controlate de WEF domină pozițiile de putere din Europa, Marea Britanie, Canada și acum SUA, Putin a intrat în Conferința Virtuală a WEF și „le-a aruncat cafeaua” pe covor.

Pe scurt, Putin le-a spus lui Klaus Schwab și invitaților WEF că întreaga lor idee despre Marea Resetare nu este doar sortită eșecului, ci este contrară cu tot ceea ce ar trebui să urmărească o conducere modernă.

Putin a râs literalmente de ideea celei de-a Patra Revoluții Industriale – ideea lui Schwab – ce descrie o societate planificată prin AI, roboți și fuziunea omului cu mașina.

El le-a spus că politicile lor care conduc clasa de mijloc spre pragul dispariției, folosind pandemia COVID-19, vor crește și mai mult neliniștile sociale și politice, asigurând totodată inegalitatea bogăției.

Putin să nu credeți că este și el vreun sfânt care împrăștie flori și aruncă cu beneficii, dar critica sa față de epoca post-sovietică hiper-financiarizată este exactă.

Era dominată de băncile centrale și fuziunea continuă a puterilor de stat și corporative a crescut inegalitatea bogăției în SUA și Europa, oferind în piață milioane de dolari, în timp ce extragea profituri și alte bogății de miliarde de dolari.

Rusia, China și Iran vor conduce Asia Centrală

Rusia este o țară în creștere, la fel și China. Odată ce legăturile lor vor fi încorporate suficient de adânc pentru a-și stabiliza economia, la fel și Iranul va crește. Împreună vor conduce masa terestră din Asia Centrală, din mlaștina secolului al XIX-lea, în care se află în prezent, datorită intervenției britanice și americane în regiune.

Discursul lui Putin a arătat că Rusia este angajată în procesul de găsire a soluțiilor pentru toți oamenii pentru a le oferi un viitor sigur. Evident, pentru noi cei din fostul bloc estic comunist, știm ce gust are bunăstarea rusă, așa că vom spune „pas”, în cazul în care vom primi o ofertă.

Într-un discurs mai puțin dur, premierul Xi a spus același lucru. El nu oferit „un serviciu”, precum Putin, în lupta schimbărilor climatice și neutralității carbonului, discursul său concentrându-se pe poluare și durabilitate.

Împreună, atât China cât și Rusia, le-au spus invitaților și președintelui WEF să-și introducă Marea Resetare „în gaura” în care a fost concepută.

De aproape un deceniu, Putin lasă senzația că vorbește în fața celor mai importanți lideri din lume, precum ar face-o în fața unor studenți, la un curs de științe politice. La fel a făcut și de această dată când a acceptat invitanția de a participa virtual la WEF. A lăsat senzația că dacă s-ar fi aflat în fața lor le-ar fi râs în față.

La finalul remarcilor sale planificate, Klaus Schwab l-a întrebat pe Putin despre relația tulburată a Rusiei cu Europa și dacă aceasta ar putea fi remediată. Putin, fără să gesticuleze a spus:

„Dacă ne putem ridica deasupra acestor probleme din trecut și să scăpăm de aceste fobii, atunci cu siguranță ne vom bucura de o etapă pozitivă în relațiile noastre. Suntem pregătiți pentru asta, vrem acest lucru și ne vom strădui să realizăm acest lucru. Dar iubirea este imposibilă dacă este declarată doar de o parte. Trebuie să fie reciprocă.”

Nu am înțeles și nici nu am văzut prezentat de vreun buletin de știri sau citit vreo reacție venită din partea Administrației Biden sau Comisiei Europene de la Bruxelles, în legătură cu discursul lui Putin… sau al președintelui Xi, referitor la „Marele Reset”… voi ați găsit ceva?