by Kill Bill

Când Alexandru cel Mare a pornit să cucerească lumea cunoscută, a creat orașe în urma cuceririlor sale. Cel mai cunoscut dintre acestea este Alexandria – deși a găsit în jur de 17 orașe diferite care poartă acest nume – unul singur, situat în Egipt, a ieșit în evidență. Acest oraș a găzduit Biblioteca din Alexandria, o adevărată enciclopedie a întregii cunoașteri a lumii la acea vreme.

Deși Biblioteca din Alexandria a supraviețuit mai multor atacuri de-a lungul existenței sale, cea mai distructivă s-a datorat lui Iulius Cezar. Ca o victimă accidentală a războiului, biblioteca a suferit pagube importante în timpul asediului ptolemeicilor din 48 î.Hr.

Biblioteca a continuat să funcționeze și după aceea și, deși nu se știe cu certitudine în ce măsură a fost distrusă, s-au pierdut, fără îndoială, nenumărate texte de neînlocuit. Biblioteca din Alexandria a fost menită să adune toate cunoștințele lumii.

Cu fiecare navă nouă care ajungea în port, cărțile de la bord erau confiscate, copiate și apoi returnate proprietarilor originali. În acest fel s-a creat cea mai mare resursă de cunoaștere și învățare din lume.

Aceasta ar fi putut include cunoștințe despre extratereștri

De ani de zile, am stabilit documentația istorică. Farfuriile zburătoare de pe cer, luminile intermitente și alte fenomene ciudate au fost bine documentate de secole.

Dacă în zilele noastre, în epoca modernă, am avut parte de fenomene inexplicabile, atunci există o șansă ca Biblioteca din Alexandria să fi deținut informații despre originea extratereștrilor care au vizitat Terra.

Acest adevăr, bineînțeles, poate lua diverse forme. Există credința de lungă durată că egiptenii antici au primit îndrumări din alte lumi atunci când și-au întemeiat civilizația. Deși nu avem nicio dovadă concretă a acestui lucru, este posibil ca Biblioteca din Alexandria să fi păstrat aceste cunoștințe.

Există mai mult decât o intervenție directă care, teoretic, ne-ar putea informa despre existența extratereștrilor. Relatări ale martorilor oculari, desene, schițe, întâlniri, toate acestea ar fi putut fi stocate în bibliotecă pentru ca generațiile viitoare să învețe din ele. Cu toate acestea, posibilitatea ca aceste cunoștințe să fi fost salvate din incendiul ce a distrus Biblioteca din Alexandria este puțin probabil.

Există arhive încă în viață

Alexandria, deși deținea cel mai mare depozit de cunoștințe din lume, acestea nu erau păstrate doar în același loc. Existau destul de multe civilizații la acea vreme încât este greu de crezut că informații de acest tip să nu fie păstrate pentru viitoarele generații.

Indiferent dacă Alexandria a pierdut sau nu o parte semnificativă din manuscrise și înscrisuri a ceea ce am putea percepe ca fiind înregistrări istorice a contactului cu extratereștrii, avem încă alte surse din care să ne inspirăm.

1. Plutarh

Plutarh a fost un istoric și biograf grec care a trăit între anii 46 și 120 d.Hr. Ulterior a devenit cetățean roman, adoptând numele Lucius Metrius Plutarchus.

În timp ce îndatoririle sale din timpul vieții au fost variate, cele mai notabile lucrări ale sale au implicat detalierea diferiților împărați romani. Aceste figuri romane au trăit cu mult înainte de epoca sa, dar lucrările sale sunt considerate de istorici ca fiind surse istorice de încredere.

Cele mai multe dintre lucrările lui Plutarh s-au pierdut în timp. Cele care au supraviețuit până în zilele noastre sunt, în majoritate, doar fragmente din opera sa și doar câteva sunt complete.

Cu toate acestea, există informații importante care pot fi obținute din lucrările pe care le mai avem de la el.

Una dintre biografiile la care Plutarh a lucrat a fost centrată în jurul unui om pe nume Lucullus. Acesta a fost un politician care a servit atât în guvern, cât și în armată.

Ceea ce este important aici nu este omul în sine, ci mai degrabă un eveniment care a avut loc și pe care Plutarh l-a consemnat în biografie.

Povestea spune că Lucullus conducea o armată împotriva lui Mithridates, regele Pontului.

Acesta a fost un conflict de lungă durată între romani și Mithridates, Lucullus înfruntându-l pe acesta în cel de-al treilea război mitridatic. Evenimentul în cauză a avut loc înainte de o bătălie cu Mithridates.

Relatarea despre extraterestru lovește în mai multe rânduri în mod similar cu relatările moderne. În timp ce Lucullus mărșăluia spre bătălie, cerul s-a deschis în mod evident pentru a întâmpina obiectul care se apropia.

Acesta a fost descris ca „apărând un obiect care cobora rapid și semăna cu o flacără, în formă vază și cu un metal recopt incandescent în culoare”. Această descriere este preluată direct din biografia lui Lucullus a lui Plutarh.

2. Alexandru cel Mare

Nu există o sursă mai bună decât însuși omul care a fondat Alexandria. Alexandru cel Mare este considerat unul dintre cei mai mari lideri militari ai umanității. Conform înregistrărilor istorice, Alexandru a fost înregistrat că a avut parte de fenomene similare care ar putea fi descrise cu ușurință ca fiind extraterestre. Versiunea modernă a poveștii a fost stabilită de Frank Edwards, scrisă în 1959.

Potrivit poveștii, în timp ce Alexandru cel Mare conducea asediul asupra Tirului, a primit ajutor de la „scuturi mari de argint” din cer. Descrierea OZN-ului se oprește aici, dincolo de faptul că erau trei OZN-uri care zburau într-o formație triunghiulară. Se presupune că OZN-urile au tras apoi un fascicul în zidurile Tirului, distrugându-le și permițând armatei lui Alexandru să intre în oraș.

Aceste scuturi au reapărut și în alte campanii conduse de Alexandru. În timp ce se aflau în luptă împotriva armatei indiene, s-a raportat că aceleași scuturi au apărut deasupra râului pe care se luptau.

Coborârea lor în picaj a speriat armăsarii ambelor armate și, după ce Alexandru cel Mare a câștigat bătălia, a decis să nu mai înainteze în teritoriul indian. Cu toate acestea, există destule ipoteze care trebuie luate în considerare în legătură cu această relatare a unei prezențe extraterestre.

În timp ce mitul extratereștrilor care l-au ajutat pe Alexandru în cucerirea sa a câștigat popularitate, măsura validității sale nu merge mai departe de Edwards. El nu a citat nicio sursă atunci când a scris despre această experiență, iar istoriile care relatează isprăvile lui Alexandru s-au pierdut.

Deși există o șansă să existe istorii care să detalieze prezențe extraterestre în campaniile lui Alexandru cel Mare, deocamdată nu există surse de încredere care să confirme în mod credibil că aceste evenimente au avut loc.

Dacă Frank Edwards a avut în secret documente care detaliau aceste povești, acestea nu au fost niciodată publicate. Dacă adevărul din spatele extratereștrilor care l-au ajutat pe Alexandru cel Mare ar fi fost sau nu găsit – probabil – în Biblioteca din Alexandria.

3. Titus Livius Patavinus

Titus Livius Patavinus, cunoscut sub numele popular de Liviu, este un alt istoric roman foarte cunoscut. Deși a trăit, de asemenea, după incendierea Bibliotecii Alexandriei, orice document roman este considerat semnificativ din punct de vedere istoric datorită practicilor lor extinse de documentare fiabilă.

Liviu însuși este bine cotat, ceea ce îi aduce mai mult decât un bob de orez atunci când vine vorba de relatările sale istorice. Cărțile de istorie ale lui Liviu, au reprezentat o mare parte din istoria romană consacrată.

Cu toate acestea, pasajul care ne interesează pe noi se referă la o relatare a unor „nave fantomă” pe cer. În timp ce înregistrarea în sine pare a fi vagă, evenimentul meteorologic în sine este semnificativ.

Să fi fost aceasta o mărturie a unor extratereștrii în vizită?

Nu există nicio certitudine, totuși cercetătorii OZN-urilor consideră că această experiență a fost mai mult figurativă decât literală. Cu toate acestea, descrierea în sine pare ciudat de orientată spre o anumită descriere fizică, nu foarte diferită de ceea ce am auzit în zilele noastre moderne. Se încadrează chiar în sfera de similitudine cu propria descriere a lui Plutarh.

În orice caz, fragmentul descrie un eveniment care a avut loc în anul 218 î.Hr., adică în intervalul de timp în care Biblioteca din Alexandria a existat.

Relatările supraviețuitoare, păstrate de succesorii cunoașterii istorice, susțin fenomene inexplicabile legate de ceea ce ar putea fi o intervenție extraterestră înainte de incendierea Bibliotecii Alexandriei. Nu se știe ce alte desene, schițe și documente s-au pierdut în incendiu.