by Klaus Lolek

Nancy Pelosi alături de Chuck Schumer… doi extratereștrii ai politicii americane

Dacă cea mai mare economie a planetei va fi pusă la pământ, nu cred că este greu să ne imaginăm ce se va întâmpla cu restul țărilor partenere. Așadar, Davos a reușit în cele din urmă să obțină versiunea mini a proiectului „Build Back Better” printr-un Senat „de weekend” profund divizat. Vorbim despre un proiect de lege groaznic care are toate șansele de a deveni o lege proastă… bine cel puțin că aceasta reprezintă doar aproximativ 12% din costul inițial. Mai aveți rezerve în a crede că se dorește falimentul SUA?

„Am fost în reducerea durerii și în expansiunea minții, dar am ajuns la expansiunea durerii și reducerea minții. Totul doare acum și nimic nu are sens.Carrie Fisher

Ce s-a întâmplat cu visul mare?

Tot ce poți face acum e să râzi, nu-i așa? Nimic în DC nu este ceea ce pare a fi. Deși acest lucru începe să fie clar pentru toți, partea bună este că încă există o rezistență reală la acest concept.

Americanii și în special cam toți cetățenii planetei ai căror lideri sunt atașați ai WEF, cu punct de lucru în guvernele țărilor lor, au înțeles că „Ei” lucrează pentru globaliști și actori străini a căror rațiune de a fi este distrugerea vieții așa cum o cunoșteam înainte de 2020.

Aceasta este intenția acestui proiect de lege și acestea vor fi efectele din momentul în care va fi promulgat. De ce era nevoie acum de această inițiativă, evident pentru că Democrații aveau nevoie de „ceva” pentru a face campanie. Așadar este doar din nevoia de „campanie electorală”.

„Acest proiect de lege este o altă încercare șchioapă a democraților de a forța FED să nu mai crească ratele dobânzilor, împovărând-o cu noi cheltuieli pe care ar trebui să le monetizeze, similar cu Build Back Better de anul trecut”Tom Luongo, analist și comentator financiar

Și totuși, ce câștigă prin asta?

Din fericire, impactul nu este atât de mare (câteva miliarde de euro)… Dar ceea ce se va schimba este faptul că democrații și plătitorii lor de la Davos au obținut în sfârșit două lucruri cu care doreau cu disperare să împovăreze economia americană: 1 – 80.000 de agenți IRS în plus pentru a crește gradul de conformare fiscală; 2 – 15% rata minimă efectivă a impozitului pe profit

Obsesia lui Davos este legată de normalizarea fiscală. Ei vor ca întreaga planetă să fie impozitată așa cum îi impozitează pe francezi și pe suedezi.

Apoi, vor o conformitate de 100% prin intermediul monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC), unde nu există nicio scăpare de supravegherea lor 24/7/365. Statele Unite trebuie să fie aduse în rând pentru a-și plăti „partea echitabilă”… argumentul fiind „criza schimbărilor climatice”. Partea cea mai tristă este că, sunt prea mulți oameni pe întreaga planetă care chiar cred în acest… rahat.

Cine sunt plătitorii de taxe și consumatorii de taxe?

Dincolo de marxismul înfiorător, există o problemă inerentă cu acest model de societate. Inovația vine din fluiditatea și flexibilitatea capitalului. Capacitatea oamenilor de a se adapta rapid la schimbările din mediul lor este cea care duce la prosperitate și creștere economică, ci nu distribuirea resurselor pe baza unei definiții arbitrare a egalității.

Tendința inerentă a acestui sistem spre entropie duce la situația în care ne aflăm astăzi, cu rate de impozitare marginală nebunești care subvenționează oameni care își votează singuri generozități din vistieria publică. Pentru a reaminti tuturor, în termeni reducționiști de tip marxist, dacă există doar două clase de oameni, așa cum a subliniat Murray Rothbard, aceste două clase sunt plătitorii de taxe și consumatorii de taxe.

Odată ce sistemul devine atât de prădător încât are nevoie de o majoritate de consumatori de impozite pentru a supraviețui de pe urma plătitorilor de impozite, toată productivitatea se oprește în cele din urmă, jaful prin corupție este maximizat și singurii care fac profit sunt băncile prin executorii lor… ce se hrănesc „cu cadavre”, până ce într-un final motorul economiei se va răci…

Mai avem libertatea de a alege?

Credința că putem împinge această balenă moartă a unei idei – comunismul – mult mai departe pe plajă, nu atinge masa critică de izbucnire, ci își atinge limita matematică. Ceea ce se întâmplă în mod clar aici este că democrații aveau nevoie de o victorie cu care să meargă la alegerile de la mijlocul mandatului pentru a-și consolida baza.

Așadar, după această scurtă întrerupere, în timp ce avem o criză după un boom masiv al prețurilor materiilor prime, așteptați-vă ca lucrurile să se înrăutățească pentru contribuabilul mediu, deoarece inflația din lumea reală va continua, în timp ce Nancy Pelosi, Chuck Schumer și restul extratereștrilor din Capitoliu ne asigură că sunt încă prietenii noștri, ne limitează alegerile și ne fac să ne simțim vinovați că încă mai respirăm.

Adevărata soluție este cea pe care nu o vor lua niciodată în considerare – reducerea taxelor și a reglementărilor. O nu…, răspunsul lor nu va fi niciodată acela de a da mai multă libertate cetățenilor, pentru ei este o problemă faptul că avem încă prea multă, așa că soluția va fi cum să reducă drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor. Și, din păcate… această dinamică nu se poate schimba cât timp legislatorii noștri sunt în slujba obsedaților de control care au creat deja o lume în care ratele marginale de impozitare de 75%… nu sunt suficiente.

Făcând un pas înapoi de la această problemă particulară, este necesar să o vedem în cadrul unei strategii generale mai mari de transformare a guvernului SUA și mai mult în inamicul poporului, pentru a stimula neliniștea civilă, dacă nu chiar războiul civil direct, ca o consecință a refuzului nostru de a ne supune la schimbare. Știi că toate acestea sunt doar niște baliverne nesustenabile atunci când vezi subvenții pentru ca oamenii bogați să cumpere mașini electrice de 80.000 de dolari.

Din păcate… chiar avem de-a face cu oameni care nu au nicio idee despre cum funcționează formarea capitalului sau de ce oricare dintre „succesele” lor au fost percepute doar ca un sprijin pe tendințele care erau deja emergente pe piață înainte de a se implica? Complicat… nu, mai ales dacă și tu cititorule ești din categoria plătitorilor de taxe…