by Klaus Lolek

Astăzi, putem spune fără a greși că, mai mult ca niciodată, lumea armelor neletale a deschis ușa tehnologiilor ce permit controlul minții, al gândurilor, al acțiunilor și comportamentelor prin utilizarea de microunde de înaltă frecvență pulsată. Aceste tehnologii folosesc transmisii electrice, unde de căldură și sunet direcționate. În urma multor ani de cercetare și studiu, acestea au ajuns la nivelul în care pot ocoli inhibitorii noștri naturali și pătrunde cu ușurință în corpul și creierul uman fără ca o persoană sau grup țintă să știe.

Acest tip „de război” nu este nou. A fost folosit cu o foarte mare rată de succes în operațiunile militare din Irak, în 2003, în prima „acțiune” de invazie americană. De atunci, tehnologia a avansat și, cum până nu cu mult timp în urmă „planDemia Covrig” a creat cel mai perfect laborator natural de lucru… experimentele s-au derulat până la cel mai mic detaliu.

Astfel, putem spune că deși în teatrele de război pot exista situații în care o astfel de „tehnologie” să fie singura soluție, în zona civilă uzul unei astfel de armă nu este decât o unealtă abilă în mâna factorului politic pentru a opri protestele și revoltele ca efect al unor politici sociale austere și greșite fără țintă de redresare sau, pentru a ține sub control mulțimile „indisciplinate” și reduce la tăcere și incapacita disidenții sau adversarii politici.

LRAD

De foarte mulți ani, atunci când furia oamenilor aflați la proteste depășesc capacitatea de control a forțele de ordine, acestea nu se sfiesc să folosească armele neletale, inclusiv LRAD – Long-Range Acoustic Device – pentru a restabili controlul. LRAD emite unde sonore pentru a opri comportamentul prin dezorientarea temporară a victimelor vizate. Expunerea în formă repetată, are efecte iremediabile. Însă, în timp ce aceste dispozitive servesc unor scopuri practice și ușor de identificat, atât pentru militari, cât și pentru forțele de ordine, există o utilizare mai insidioasă pentru acest tip de tehnologie.

Mulțimea masivă de oameni de la Casa Parlamentului, Canberra, care protestează împotriva măsurilor de vaccinare.

În februarie 2022, presa alternativă a relatat despre utilizarea LRAD în timpul protestelor împotriva restricțiilor impuse de obligativitatea vaccinării din Canberra. Poliția federală australiană a recunoscut că a folosit dispozitivul în timpul unui miting al Convoiului Libertății din Canberra, în fața Casei Parlamentului. O serie de videoclipuri și imagini au ajuns pe rețelele de socializare, arătând persoane cu diverse leziuni, cum ar fi arsuri provocate de căldură, erupții cutanate și vergeturi induse de alergii. De asemenea, au fost raportate arsuri solare și simptome de insolație, slăbiciune a funcțiilor motrice și leziuni auditive temporare și permanente.

În Senatul federal australian, senatorul Alex Antic a ridicat problema utilizării de către poliție a LRAD la protestul din Canberra împotriva măsurilor de vaccinare.

Senatorul One Nation Malcolm Roberts și senatorul liberal Alex Antic au adus problema în fața Senatului după ce biroul lui Roberts a fost inundat de plângeri din partea protestatarilor care au participat la miting. Senatorul Antic a arătat fotografii cu un LRAD desfășurat alături de membrii forțelor de poliție. Protestatarii au făcut fotografii ale difuzoarelor LRAD pe mașinile din apropierea locurilor de desfășurare a mitingului, dar răspunsul a fost unul tipic. Li s-a spus că LRAD a fost folosit doar pentru a transmite comunicări către mulțime.

În ciuda atacului dovedit asupra populației civile, a existat un ton batjocoritor în multe dintre răspunsurile la afirmațiile că LRAD a fost folosit pentru a slăbi mulțimea. The Conversation a relatat la 20 februarie 2022 că armele sonice precum LRAD au fost folosite pentru controlul mulțimii și comunicare și că rapoartele privind rănile au fost inconsistente cu ceea ce poate face cu adevărat un LRAD. LRAD a fost, de asemenea, utilizat la un protest Black Lives Matter din New South Wales. Poliția din New South Wales a răspuns la îngrijorări declarând într-o conferință de presă că a fost un dispozitiv de sonorizare normal.

Prima aplicație oficială a LRAD a avut loc în anul 2000, pe distrugătorul american de rachete ghidate USS Cole, când acesta a fost bombardat de o ambarcațiune mică în cadrul unui atac terorist. Personalul naval de pe Cole a folosit LRAD pentru a apela nava, dar fără succes. De atunci, LRAD a devenit o armă de bază folosită pentru a face față revoltelor și protestelor. Unitățile portabile LRAD au fost fotografiate cu poliția în timpul protestelor Canadian Truck Convoy Freedom din Ottawa, Canada, în februarie 2022.

LRAD este adesea utilizat în modul difuzor pentru comunicarea cu mulțimea, dar poate fi activat și în modurile cu infrasunete și ultrasunete pentru a provoca diferite leziuni, precum și pentru a îmbolnăvi și a slăbi protestatarii. Deoarece nu putem auzi infrasunetele sau ultrasunetele, nu avem nicio idee că arma este folosită împotriva noastră până când nu este prea târziu. Folosirea unui dispozitiv acustic cu rază lungă de acțiune pentru a direcționa sunetul a stârnit îngrijorarea grupurilor pentru drepturile omului în legătură cu volumele de sunet de peste 90 dB, care pot afecta auzul unei persoane. Deoarece fasciculul LRAD nu discriminează, oricine se află în calea sa va fi rănit, inclusiv trecătorii nevinovați și copiii.

Într-un articol intitulat A folosit poliția arme sonice împotriva australienilor care protestau pașnic împotriva tiraniei Covidului?, Reignite Democracy Australia (RDA), a avertizat că utilizarea LRAD a fost o altă mișcare spre suprimarea militarizată a protestelor legale din Australia. RDA, au spus că acesta a fost un atac scandalos al guvernului împotriva poporului său. Toată media, așa cum era de așteptat, a făcut propagandă pentru a suprima povestea, dar protestatarii din Canberra au folosit toate mijloacele de comunicare socială pentru a arăta cât noua față a democrației din Australia.

Aducerea căldurii

În septembrie 2020, reporterul Matt Novak de la Gizmodo a scris un articol intitulat U.S. Troops Asked About Using ‘Heat Ray’ Weapon Against Protesters, According to Whistleblower. Potrivit mărturiei sub jurământ a respectivului denunțător, trupele federale din Washington, D.C. au luat în considerare folosirea tunurilor de sunet de înaltă tehnologie și a razelor termice împotriva protestatarilor din fața Casei Albe în luna iunie a acelui an.

Armele termice nu erau o noutate în 2020. Active Denial System (ADS) este denumirea sofisticată pentru utilizarea unor raze invizibile de microunde care provoacă o durere incredibilă prin arderea pielii oamenilor, chiar și la distanță. Trupele americane au folosit pentru prima dată ADS în Irak după invazia din 2003. Unii speculează că guvernul SUA le folosește frecvent pe propriul teritoriu.

ADS produce o căldură arzătoare care nu este menită să ucidă, ci să rănească. La fel ca și armele sonore, armele termice sunt considerate neletale și sunt destinate să inducă durere pentru a dispersa o revoltă sau o mulțime mare. Dezvoltat de Forțele Aeriene ale SUA și construit de Raytheon Technologies, ADS poate produce rafale de energie de lungime de undă milimetrică, capabile să penetreze 1/64 de inch în pielea umană. Acest lucru este suficient pentru a agita moleculele de apă din dermă și a produce o senzație de arsură suficient de puternică pentru a opri o persoană din ceea ce face.

ADS are o rază de acțiune de sute de metri și poate fi orientat ca un reflector. Testele extinse au arătat că niciun om nu poate rezista la fascicul mai mult de câteva secunde.

Arme cu energie dirijată

Armele cu energie dirijată includ orice tip de energie dirijată, sub formă de lumină, sunet, căldură, energie electrică sau cinetică, către o anumită țintă sau persoană. Aceste tipuri de dispozitive nu sunt noi.

Mașina rusească LIDA, care utilizează impulsuri EM pentru a face o țintă să fie epuizată sau lipsită de somn, a fost folosită încă dinainte de anii 1980. Rețeaua de știri CNN a difuzat un reportaj special despre activitatea doctorului Ross Adey, care a studiat Mașina LIDA și a apărut cu una în emisiune. LIDA poate emite impulsuri de sunet, lumină și căldură radiantă, doar către o singură persoană aflată în imediata apropiere. La acea vreme, Adey și colegul său, Dr. Eldon Byrd, studiau LIDA ca o potențială armă. De atunci însă… tehnologia a evoluat și e aproape sigur că vom mai auzi de LIDA sau „urmașii” ei, mai repede decât probabil ne-am aștepta.

Unele dintre simptomele sau indicatorii unui atac cu arme cu energie dirijată ar putea include:

  • Trezirea bruscă exact la aceeași oră în timpul nopții, ca și cum ar fi provocată de o forță exterioară
  • Senzații fierbinți de înțepături sau de înțepături în adâncul cărnii, mai ales în timp ce încercați să dormiți
  • Vibrarea mușchilor și a părților corpului sau a obiectelor imobile din apropiere
  • Bătăi rapide și puternice ale inimii și sunete în urechi
  • Căldură corporală foarte mare în ciuda împrejurimilor răcoroase și a lipsei de febră reală
  • Oboseală bruscă și extremă

Armele cu raze cu energie dirijată utilizează lumina și undele radio ca formă de muniție. Armata americană a explorat acest tip de armament cu impulsuri energetice timp de decenii. Un articol din 2005 de pe site-ul MSNBC, În ciuda promisiunilor, armele cu raze de energie lipsesc încă din acțiune, afirmă că aceste impulsuri, care se comportă foarte asemănător cu fazerele din Star Trek, pot oferi o formă precisă, instantanee și inepuizabilă de putere de foc pe viitoarele câmpuri de luptă – dacă tehnologia va fi vreodată realizată din punct de vedere logistic.

Arma cu microunde a US Air Force pentru „uciderea” dronelor prin „prăjirea” componentelor electronice ale acestora.

S-ar părea că acum este momentul în care acest potențial poate fi valorificat. La începutul anului 2022, Naval Surface Warfare Center al Marinei SUA a înființat o nouă divizie care se concentrează pe cercetarea și dezvoltarea de arme cu microunde de mare putere (HPM) cu energie dirijată.

În ultimii cinci ani, armele cu energie dirijată au reprezentat o prioritate la nivel înalt pentru Biroul Secretarului american al Apărării, finanțarea pentru cercetare și dezvoltare dublându-se aproximativ în această perioadă.

Alte țări recunosc că dezvoltă, de asemenea, arme cu microunde și lasere de înaltă energie.

Atât laserele de înaltă energie, cât și proiectele HPM necesită costuri de dezvoltare semnificative, dar costul per lovitură este extrem de ieftin în comparație cu costul de mai multe milioane de dolari al unei rachete.

Potrivit comunicatelor de presă din domeniul apărării, HPM poate bruia dispozitive și poate distruge fizic sistemele electrice. Aceste comunicate nu dezvăluie însă și ce efecte au „aceste dispozitive” asupra unui corp uman.

O altă știre pe acest front”, din 2022, a fost anunțul că sistemele de arme cu microunde cu energie dirijată ar putea fi plasate pe dronele de transport greu pentru a doborî roiuri de drone. Pe „marginea” acestei informații putem specula de ce Rusia nu folosește avioane de luptă în „acțiunea sa din Ucraina” și de ce Zelensky, cere nu doar arme, ci și tehnologie nouă pentru a lupta împotriva atacurilor cu drone și rachete rusești. Cred că cititorii înțeleg cine uzează această tehnologie… în Ucraina, motivând folosirea ei drept o linie firavă de „echilibru”.

Sindromul Havana

Armele cu energie dirijată ar putea face parte din strategiile viitoare de pe câmpul de luptă, dar sunt însă și multe persoane vizate, care spun că au fost victimele unui astfel de război invizibil. Aceste tehnologii sunt deja folosite pentru a controla, manipula, teroriza și hărțui persoane sau grupuri de persoane în afara câmpului de luptă.

În decembrie 2016, diplomați și oficiali CIA de la Ambasada SUA din Havana, Cuba, au raportat simptome misterioase care au apărut fără avertisment. Printre acestea se numărau dureri de cap, oboseală, tulburări cognitive, pierderea vederii, pierderea auzului, vertij, tinitus și pierderea controlului motor. Ulterior, peste 200 de alți diplomați au raportat că s-au confruntat cu unele sau toate aceste simptome, precum și oficiali americani din Asia, Europa, Australia și Statele Unite.

Coperta raportului JASON din 2018 privind Sindromul Havana. JASON este un grup independent de oameni de știință de elită care consiliază guvernul SUA.

Potrivit lui Nicholas Davis, care a scris în lucrarea „What is Havana Syndrome?” pentru American University din Washington, D.C., în iulie 2021, victimele au descris valuri de presiune în interiorul capului, pereți de sunet, zgomote imense care sunau ca niște roiuri de cicade în creierul lor… Sună foarte asemănător cu Voice To Skull.

În ceea ce privește cele peste 1.000 de rapoarte privind Sindromul Havana, Departamentul de Apărare al SUA și comunitățile de informații au recunoscut în cele din urmă că nu au putut identifica un „actor de stat străin sau un dispozitiv sau mecanism extern pentru niciunul dintre aceste cazuri”.

Și totuși, a fost implicat un grup terorist sau „un alt stat”, ori a fost opera Statelor Unite care își testează propria tehnologie? Indiferent care ar fi răspunsul, doar gândul că această tehnologie este folosită este înspăimântător. Fără a mai spune că le permite celor care o posedă să țintească pe oricine, de la dușmani ai statului la persoane care protestează împotriva guvernului, unor grupuri etnice sau chiar a narațiunilor alese de acesta. Mai mult, deoarece aceste arme cu energie dirijată pot fi activate prin telecomandă la o sursă aflată la o distanță mare de victima vizată, devine o provocare uriașă indentificarea și capturarea autorilor din spatele acestor atacuri.

Media alternativă, identificată ca promotoare a  „Teoriei conspirației”, și care în ultima vreme și văzut „teoriile” devenite „fapte”, sunt de acord cu privire la originea pulsului de microunde al sindromului Havana, mergând chiar până la a avertiza cu privire la apariția unor noi arme EMF/5G/ ce folosesc pulsația de microunde.

Turnuri 5G

În timpul primelor blocaje la nivel mondial din cauza virusului la începutul anului 2020, numeroase țări au permis ridicarea de turnuri 5G în ciuda restricțiilor, primele turnuri fiind ridicate în Wuhan, China, în apropierea laboratorului considerat acum locul de naștere al virusului, precum și în orașe din Italia care au raportat primele cazuri de „covrig 🙂 ”, iar ulterior în Statele Unite și în alte națiuni. Este de discutat dacă a fost vorba de industria de telecomunicații care a profitat de oportunitatea de a monta turnuri în apropierea școlilor, spitalelor și locuințelor fără prea multe intervenții (șpăgi) și proteste din partea comunității sau de un plan mai sinistru de a ridica o rețea mortală de energie cu microunde care, într-o zi, va fi mult mai periculoasă decât un virus.

Autorul, cercetătorul și omul de știință clinician Dr. Robert O. Young afirmă că „RADAR-ul prin perete”, „Metoda Havana” sau „Efectul Havana”, este un dispozitiv de intimidare cu frecvențe electromagnetice [EMF] bazat pe steroizi pentru a modifica comportamentul uman și pentru a forța conformarea prin terorizarea unei persoane cu durere și rănire, cu intenția de a incita, provoca și agrava, și conceput pentru a umili, rușina și chiar ucide”.

Young detaliază în continuare amploarea și puterea unei astfel de tehnologii: „Atunci când sunt pulsate la 2,4 GHz (microunde) și la frecvențe mai mari, la ambasade, birouri, case și chiar la oameni care conțin GO” [oxid de grafit graphene, inoculat prin vaccinarea mARN], acestea pot fi apoi folosite în mod specific pentru dispozitive de spionaj de „ascultare”. Nu este nevoie să se facă o „spargere și intrare prin efracție” pentru a plasa un microfon ascuns; ascultarea poate fi realizată cu ușurință prin pulsarea unui semnal de frecvență radio cu microunde (MWRF) într-o clădire, prin pereți, direcționându-l către un om inoculat cu GO, cu sau fără linie directă de vedere.

Dispozitivul poate capta orice conversații și poate localiza pe oricine, oriunde în lume, de la orice turn de telefonie mobilă DEW [arme cu energie dirijată] de pe uscat sau prin cei peste 20.000 de sateliți DEW din spațiu.”

În 1975, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a examinat un proiect propus de Uniunea Sovietică, Interzicerea dezvoltării și fabricării de noi tipuri de arme de distrugere în masă și de noi sisteme de astfel de arme. Printre unele dintre aceste din urmă sisteme de arme enumerate se numărau:

  • Arme radiologice care ar putea produce efecte similare cu cele ale unei explozii nucleare
  • Arme cu fascicule de particule care utilizează particule încărcate sau neutre pentru a afecta ținte biologice
  • Arme cu radiații acustice infrasonice
  • Arme electromagnetice care funcționează la anumite radiații de radiofrecvență care ar avea efecte nocive asupra organelor umane

Din nefericire, răspunsul națiunilor occidentale a fost lipsa de reacție.

Alte tratate, cum ar fi interzicerea armelor biologice și chimice (atât pe câmpul de luptă, cât și pe străzile civile), au fost create și modificate, dar se pare că nu există niciunul care să oprească invazia minții umane sau utilizarea unor mijloace precum DEW-urile pentru hărțuirea individuală și de grupși pentru controlul comportamentului. Întrucât aceste arme folosesc forțe invizibile de sunet, căldură și frecvență pentru a crea un nou tip de armă de război utilizată de la distanță, este mult mai ușor pentru cei cu intenții sinistre nu numai să scape, ci și să sfideze tratatele sau legile.

Judy Wall, redactor și editor al buletinului informativ Resonance din anii 1990, într-un articol intitulat Military Use of Silent Sound: Mind Control Weapons, susținea că în Războiul din Golf s-a folosit armament pentru operațiuni psihologice (psyops). Aceasta a constat în tehnologie subliminală, de alterare a minții… transportată prin emisiuni standard de radiofrecvență.

Rapoartele de presă din martie 1991 au recunoscut că au fost desfășurate operațiuni psihologice odată ce sistemul de comandă și control militar al lui Saddam Hussein a fost distrus. Un articol intitulat Războiul psihologic de înaltă tehnologie ajunge în Orientul Mijlociu descria o operațiune psihologică împotriva trupelor irakiene în timpul Operațiunii Furtuna deșertului, în care emițătoarele americane au suprasolicitat posturile locale irakiene și au difuzat muzică patriotică și religioasă împreună cu ordine și informații militare vagi, confuze și contradictorii.

Wall scrie că acest lucru ar fi putut include, de asemenea, o tehnologie subliminală mai puternică la lucru, care folosea un sistem electronic sofisticat pentru a vorbi direct în mintea ascultătorului, pentru a-i modifica și antrena undele cerebrale, pentru a manipula modelele electroencefalografice ale creierului său, adică EEG, și pentru a implanta în mod artificial stări emoționale negative – sentimente de frică, anxietate, disperare și lipsă de speranță.

Poate că acesta este motivul pentru care, după cum notează Wall, trupele irakiene s-au predat ulterior în masă, inclusiv maiori și comandanți de brigadă care au renunțat la toate unitățile lor. Ce mesaje ar fi putut trece prin creierele acestor soldați, care la un moment dat luptau pentru cauza lor și apoi au renunțat brusc?

Autoarea și cercetătoarea independentă Elana Freeland, în eseul său Această eră electromagnetică ascunsă: Arme cu energie dirijată (DEW) pentru control politic, scrie despre istoria îndelungată și preocupările actuale legate de această tehnologie și despre modul în care este folosită împotriva noastră în mod secret, fără nicio legătură cu lupta împotriva terorismului.

Ea spune în eseu:

Nu este nevoie de o diplomă în știința rachetelor pentru a vedea că urmărirea prin satelit de la distanță și tehnologiile over-the-horizon nu se referă doar la teroriști. Tortura și interogatoriile la distanță, amintirile declanșate de interogatoriile prin neurofoane și analizoarele de unde cerebrale care furnizează ‘conversații forțate’ și programări au ca scop înființarea unor lagăre de concentrare electronice pentru prizonieri de război în casele și locurile noastre de muncă. Este vorba despre violul mental și proprietatea intelectuală furată chiar din gândurile noastre…

„Seturile pregătitoare de emisie codificate pe raze de microunde produc atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, paralizii etc. Bolile precum gripa sunt lansate asupra țintelor. Clădirile în care se întâlnesc grupuri disidente sunt transformate instantaneu în puncte fierbinți. Răpirile guvernamentale sunt deghizate în răpiri extraterestre cu raze de paralizie, urmate de ștergerea memoriei pe termen scurt și implantarea de amintiri false….”

PS:
Cu toții am putea fi potențiali cobai… sărbătorile și entuziasmul vor trece odată cu intrarea în noul an. Provocări vor fi multe și unele la care mulți nici nu se pot gândi. Rețineți însă că puterea, pentru a menține controlul maselor… atunci când acestea înving sentimentul de teamă/frică (pentru că nu mai au ce pierde, fiind o luptă de supraviețuire) și ordinea socială nu va putea fi în niciun fel „restabilită” de cei aflați la putere – se va apela la tehnologie!