by Adam Schwartz

Este rasa umană sub un atac spiritual? Rudolf Steiner, un remarcabil filosof, ezoterist și clarvăzător, a avertizat despre acest lucru cu peste un secol în urmă, când a spus că un „vaccin” va fi sistemul de livrare pentru înfrângerea umanității!

Pentru mulți, răspunsul excesiv de autoritar al guvernelor din întreaga lume la COVID-19 a indicat o forță motrice mai profundă și mai sinistră. Dar nu doar guvernele au părut să se comporte ciudat. În ultimii doi ani, am fost martorii unor oameni dintr-un spectru larg al societății care s-au supus cu blândețe unor atacuri draconice asupra libertăților lor, mulți chiar apărând cu înverșunare asaltul. În același mod, am văzut politicieni și partide care, cândva, au candidat pe platforme de libertate personală și autonomie economică, aproape peste noapte, transformându-se în niște ciudați autoritari ai controlului, care intenționau să microgestioneze fiecare aspect al vieții noastre. Cum s-a întâmplat acest lucru?

În ultima vreme, termenul „psihoză de formare în masă” a fost pe buzele tuturor. Aceasta este definită ca un fenomen psihologic prin care o masă de oameni trece în mod voluntar printr-un proces de dezindividualizare și se formează o mentalitate de turmă. Datorită naturii lor contagioase, formele de gândire care afectează aceste persoane dezindividualizate, catalizate de buclele de feedback pozitiv ale programelor de știri, ale rețelelor sociale și ale interacțiunii între egali, se răspândesc ca un foc de paie în întreaga populație. În trecut, acest lucru se numea psihologia mulțimii sau, mai simplu, nebunia mulțimilor.

Psihologia: de la știință la ocultism

Cineva pentru care evenimentele din ultimii doi ani nu ar fi fost atât de surprinzătoare a fost filosoful ezoteric și misticul austriac Rudolf Steiner, care a murit în urmă cu aproape un secol. De-a lungul vieții sale, Steiner a scris numeroase cărți și a ținut mii de conferințe despre teoriile sale, contribuind în mare măsură la diverse sfere, de la arhitectură la educație și de la agricultură la apicultură. Perspectivele și metodele sale extrem de unice – și uneori controversate – au dus la fondarea mișcării spirituale cunoscute sub numele de Antroposofie, care subliniază existența unui potențial nelimitat pentru ființele umane.

Spre deosebire de unii gânditori ezoterici, Steiner a recunoscut marea importanță a științei materialiste, dar a susținut că este esențial să o considere doar un singur aspect al realității, care ar trebui combinat în mod ideal cu ceea ce el numea „știința spirituală” – dobândită prin experiența mistică – pentru a prezenta o imagine completă. La urma urmei, descoperirile de vârf au loc adesea atunci când oamenii de știință primesc intuiții de dincolo de domeniul material, ca în cazul faimosului James Watson, căruia i s-a atribuit descoperirea formei de dublu helix a ADN-ului, care i-a venit în vis, în care apărea un vis cu doi șerpi împletiți. În mod similar, Dmitri Mendeleev a creat tabelul periodic după ce a visat „… un tabel în care toate elementele cădeau la locul lor, așa cum era necesar”. Aceste cazuri vin să arate că nu toate descoperirile științifice sunt rezultatul deducției logice și al experimentării.

De fapt, Steiner, care primise intuiții mistice încă din copilărie, și-a perfecționat abilitățile de clarvăzător până într-atât încât informațiile primite din surse neconvenționale au devenit mai mult decât o străfulgerare ocazională. Căutarea sa a devenit stabilirea unor metode de obținere a unei percepții extrasenzoriale obiective – o sarcină pe care o considera de o importanță capitală, deoarece credea că pe tărâmul spiritual se ducea o bătălie epică ce ar fi avut consecințe dezastruoase pentru omenire dacă nu era abordată direct.

Spiritele întunericului

Cele mai clare avertismente ale sale cu privire la soarta viitoare a omenirii au fost date într-o serie de prelegeri ținute spre sfârșitul vieții sale la Dornach, în Elveția; aceste prelegeri sunt reproduse în cartea Căderea spiritelor întunericului. Deși detractorii lui Steiner spun că proza sa poate fi plumbuită, prelegerile sale sinuoase și conceptele sale greu de înțeles, el este remarcabil de clar și direct atunci când vine vorba de soarta care așteaptă omenirea dacă obsesia noastră pentru materialismul științific este lăsată să domnească liber fără a fi readusă în echilibru de către forțele de contrabalansare ale spiritualității.

Acest lucru este ilustrat cel mai clar în ultimele două prelegeri ale seriei – 13 și 14 – care se intitulează Influența spiritelor căzute în lume și, respectiv, În viitor. Steiner postulează că la începutul secolului 19 a avut loc o bătălie nevăzută, pe care anumite „spirite ale întunericului” au pierdut-o. Aceste spirite au fost expulzate în mod corespunzător din tărâmurile lor cerești și aruncate într-un plan de existență mai material, adică aici. El este remarcabil de precis în ceea ce privește momentul în care a avut loc acest lucru: toamna anului 1879.

Aceste spirite nou sosite s-au alăturat celor care erau deja aici – cele care au existat alături de umanitate și au influențat-o încă din vremurile mitologice asociate cu Căderea. Având în vedere că este nevoie de timp pentru ca aceste spirite malefice să își croiască drum prin societățile umane, abia în 1914 influența lor malignă s-a manifestat în societatea umană sub forma Primului Război Mondial – un eveniment dezastruos a cărui cauză îi nedumerește încă pe istoricii seculari.

Lucifer și Ahriman – liderii haitei

Spiritele Ahriman și Lucifer hăituiesc omenirea de mii de ani, spune Steiner, Lucifer fiind „aducătorul de lumină”, cu intenția de a ne face mai spirituali și de a ne acorda mai mult liber arbitru, iar Ahriman făcând contrariul și făcându-ne mai materialiști și mai ușor de controlat. În termeni simpli, Lucifer este o influență ascendentă, în timp ce Ahriman este una descendentă.

De ce ar vrea să facă acest lucru? Ei bine, pur și simplu nu știm – este dificil pentru mințile noastre umane să înțeleagă ce îi face pe îngeri și pe demoni să acționeze. Dar ori de câte ori are loc una dintre aceste bătălii periodice în lumea spiritelor, a spus Steiner, aceasta tinde să aibă ca rezultat un nou lot de întăriri care sunt aruncate în tărâmul material pentru a-și uni forțele cu cei care se află deja aici.

Steiner ne-a spus că Ahriman – un demon identificat pentru prima dată de către zoroastrieni în Persia antică – este cel care deține controlul în acest moment. Avea o dispută personală cu Ahriman și îi văzuse chipul în viziune – de fapt, în momentul morții sale, încă sculpta o asemănare a acestuia în lemn. Scopul principal al lui Ahriman pare a fi acela de a trage omenirea într-o stare pur materialistă lipsită de orice formă de spiritualitate, eliminând chiar și impulsul de a ne conecta cu sufletele noastre. Metoda de atac ar fi prin intermediul științei și al tehnologiei și prin luarea în posesie a minților unor oameni puternici și influenți pentru a impune această agendă. Acești oameni controlați ar putea fi oameni de știință, politicieni, lideri religioși sau oricine ar avea vreo influență. Astfel, forțele demonice ar acționa prin intermediul acestor oameni, iar oamenii înșiși, orbiți de defecte prea umane, cum ar fi lăcomia sau pofta de putere, nu ar avea conștiința de bază pentru a recunoaște ceea ce se întâmplă.

O nouă religie pentru o nouă eră

Contextul acestei acaparări de putere a fost creșterea ateismului și venerarea științei și a progresului. Acum, avem o situație în care o perspectivă pur materialistă este prezentată ca fiind singura explicație pentru întreaga creație. Ateismul a devenit o religie de facto pentru unii, în timp ce bogatele tradiții ale spiritualității autohtone au fost marginalizate și strivite sub călcâiul său. Oamenii, animalele și toată viața sunt privite în aceeași manieră rece; doar niște recipiente de proteine și cod genetic care pot fi exploatate. Sfârșitul acestei piese este prezentat ca o lume sumbră, monocromă, lipsită de spirit și lumină, în care oamenii – cu mințile și spiritele distruse – sunt adunați și monitorizați ca niște animale de laborator.

Putem vedea cum se accelerează acest scenariu. Directorii executivi ai corporațiilor de tehnologie sunt văzuți aproape ca niște sfinți sau Bodhisattva, fluturând morcovul vieții veșnice sub forma încărcării pe microcipuri a „datelor” conținute în creierul nostru. În același timp, politicienii, oamenii de știință din corporații, funcționarii publici și economiștii sunt considerați ingineri tehnocrați însărcinați cu asigurarea bunei funcționări a jongleriei economiei materiale. Liberul arbitru? Presupunerea implicită este că acesta va fi inutil odată ce algoritmii alimentați de inteligența artificială – care ne cunosc mai bine decât noi – vor atinge viteza de evadare. În acest stadiu, viața umană nu va mai avea nicio valoare intrinsecă, iar carapacele fostelor noastre persoane vor fi ocupate de armata demonică pe care Steiner ne-a avertizat că își așteaptă momentul.

În sânge

Unii oameni spun că Rudolf Steiner a prezis că va apărea un vaccin care va fi sistemul de livrare pentru înfrângerea finală a omenirii. În lumina eforturilor clandestine depuse în ultimii doi ani pentru a injecta aproape tuturor locuitorilor planetei un tratament de editare a genelor, presimțirea sa pare remarcabilă – dar cât de adevărată este ea?

În mod surprinzător, Steiner a fost remarcabil de clar (după propriile sale standarde) în legătură cu procesul fizic prin care va avea loc această preluare. În ultima sa prelegere din Căderea spiritelor întunericului, el afirmă că lumea spirituală în care locuiesc entități precum îngerii, demonii și arhanghelii se află în sângele uman. El a vrut să spună acest lucru în mod literal, afirmând:

Atât Arhanghelii, cât și Îngerii își aveau locuința în sânge, ca să zic așa. Cu adevărat, sângele nu este ceva ce trebuie doar analizat de către chimiști; este, de asemenea, locuința unor entități din lumi superioare.”

În acest scop, el a speculat că mecanismul de livrare ar fi sub forma unui vaccin injectat direct în corpul nostru.

Astăzi [în 1917], corpurile sunt vaccinate împotriva unora și altora; în viitor, copiii vor fi vaccinați cu o substanță pe care va fi cu siguranță posibil să o producem, iar aceasta îi va face imuni, astfel încât să nu dezvolte înclinații prostești legate de viața spirituală – „prostești” aici, desigur, în ochii materialiștilor.”

Acest „vaccin”, continuă el, ar bloca orice comunicare cu lumea spiritelor, ceea ce înseamnă că niciun mesaj sau impuls nu ar putea fi transmis de către „spiritele de lumină”, al căror scop este întotdeauna de a ajuta omenirea să progreseze și să își îndeplinească destinul. Vaccinul ar bloca permanent impulsurile pozitive care ne erau transmise cândva, iar în schimb, victimele nefericite ar putea primi doar impulsurile care le vin din surse perturbatoare, care, ne putem imagina astăzi, ar putea include mass-media, sistemul educațional și chiar religia stabilită. El spune că ar exista o mare confuzie, iar forțele ahrimanice vor întoarce gândurile oamenilor cu susul în jos și pe dos. Tot ceea ce a fost odată bun și sensibil va părea rău și nebunesc, în timp ce tot ceea ce a fost odată considerat nebunesc și rău va fi prezentat ca fiind sensibil și bun.

Squid Games: De la Wetiko la Matrix

Sună neverosimil, ca o divagație a unui mistic mort de mult? Mulți vor spune, fără îndoială, că da și că există explicații mai pământești și mai plauzibile pentru epidemia psihică care a cuprins lumea. Poate că Steiner vorbea metaforic, la urma urmei, ar putea gândi unii. Cu toate acestea, fenomenul la care a făcut aluzie Steiner are asemănări izbitoare cu conceptul nativilor americani de wetiko. Autorul Paul Levy a scris pe larg despre acesta, definindu-l ca fiind „o boală psiho-spirituală contagioasă a sufletului, un parazit al minții, care în prezent se manifestă în masă pe scena mondială prin intermediul unei psihoze colective de proporții titanice”.

Ascultând un podcast recent de la Legalise Freedom intitulat „COVID-19: Războiul împotriva umanității”, Emma Farrell, o vindecătoare care folosește tehnici șamanice pentru a accesa tărâmurile interioare, a observat că ea și alte persoane din același domeniu au văzut în ultimii doi ani o adevărată hoardă de entități spirituale parazite atașate de oameni – ca și cum s-ar fi deschis o poartă și acestea s-ar fi revărsat prin ea. Aceste entități, spune ea, vin în toate formele și mărimile, dar există două foarte comune și recognoscibile, dintre care una este asemănătoare unui calmar. Aceste ființe cu aspect de calmar, spune ea, se atașează de oamenii neprotejați și își culeg energia spirituală provocând diviziune și discordie între noi.

Acest lucru mi s-a părut interesant, deoarece în ultimii ani am văzut cum acest arhetip al calmarului a pătruns în conștiința umană, devenind evident prin intermediul culturii populare. Mulți oameni au relatat că au visat caracatițe sau creaturi asemănătoare caracatițelor, iar artiști precum Peter Yankowski au pictat tablouri cu aceste viziuni. Într-adevăr, mașinăriile ticăloase care controlează oamenii și le recoltează energiile în filmele Matrix arată ca niște caracatițe robotizate, în timp ce unul dintre serialele Netflix de top din 2021 a fost Squid Game, un thriller de supraviețuire sumbru și violent care postulează natura umană ca fiind intrinsec barbară. Mai mult, revenirea în popularitate a poveștilor supranaturale ale lui H.P. Lovecraft despre ororile din adâncuri adaugă un alt strat tentaculat la acest tort rugos.

Și să nu uităm când Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, a fost descrisă în mod memorabil de jurnalistul Matt Taibbi de la Rolling Stone ca fiind „un mare calmar vampir înfășurat în jurul feței umanității, care își înfige fără încetare pâlnia de sânge în tot ceea ce miroase a bani”. Descrierea este potrivită; la urma urmei, care este scopul unei bănci de investiții decât acela de a transforma fiecare aspect al lumii sacre într-un activ monetizat care poate fi tranzacționat, exploatat și valorificat?

Calea de întoarcere la sănătate mintală

Ar putea fi această manifestare a arhetipului caracatiței/calmarului în conștiința umană ceea ce ne-a avertizat Steiner? Există cu adevărat entități spirituale în sângele nostru care ar putea explica obsesia tehnocraților miliardari de a ne injecta substanțe despre care se spune că ar conține nanoparticule despre care știm foarte puțin? Și cum se potrivește acest lucru cu boala psihospirituală wetiko descrisă de Paul Levy și cu conceptul de „psihoză de formare în masă” discutat în mass-media alternativă?

Poate că adevărul se află undeva în legătura dintre aceste concepte, cu sugestia implicită că nu ar trebui să ne oprim în cercetarea noastră profundă a modului în care se manifestă această afecțiune atât de răspândită în prezent în întreaga lume. Doar așa putem spera să găsim instrumentele și armele necesare pentru a lupta împotriva ei.

Sau poate că demonii ahrimanici despre care ne-a avertizat Steiner, paraziții minții wetiko despre care scrie Paul Levy și entitățile cu tentacule care s-au strecurat în conștiința noastră colectivă prin intermediul culturii populare, joacă în aceeași echipă. Dacă este așa, cum arată echipa noastră? Și cum câștigăm acest joc? Poate că lupta este una necesară în această conjunctură a dezvoltării umane și că, învingând aceste „spirite ale întunericului”, putem progresa la un nivel superior.

Oricum ar fi, revenind la vechea zicală la care am făcut aluzie mai devreme… se spune că oamenii pot înnebuni în mulțime, dar calea de întoarcere la sănătate mintală se face persoană cu persoană.