Una din cele mai vechi imagini surprinsă de o cameră foto
Una din cele mai vechi imagini surprinsă de o cameră foto

By Tim Green Beckley & Sean Castell

Întâmplarea este menţionată în istorie ca „Incidentul Hopeh”. A avut loc în Hopeh, China, şi implică pretinsa fotografiere a unui OZN ce a apărut deasupra acestui oraş în 1942. Masujiro Kiru a găsit această fotografie în timp ce căuta prin albumul de fotografii al tatălui său despre campania Chinei (înainte de al Doilea Război Mondial).

Tatăl său cumpărase fotografia de la un fotograf de stradă din Tianjin. Unele surse susţin că fotograful a fost ulterior identificat ca fiind un tehnician american aflat la datorie în această regiune şi care a crezut că obiectul în cauză era o pălărie. Scepticii identifică obiectul cu o pasăre. Cu toate acestea, cei mai mulţi cred că obiectul este cu adevărat neidentificat, dovedind faptul că OZN-urile au fost prezente în lumea noastră de multe decenii – cel puţin! – şi cu siguranţă acesta este un fenomen global.

Desigur, istoria Chinei este plină de poveşti care vorbesc atât despre dragoni care zboară, cât şi despre tot felul de obiecte inimaginabile, de natură celestă, datând din timpul dinastiei Shang (2000 î.Hr.), când au fost sculptate în carapace de broască ţestoasă. Timp de mulţi ani, sub conducerea lui Mao Tse-Tung, OZN-urile au fost persona non grata. Există chiar zvonuri că aceia care se întâlneau ca să povestească despre astfel de chestiuni erau luaţi pe sus şi băgaţi la închisoare fiindcă se credea că erau trădători de stat.

Pentru cei care credeau în existenţa OZN-urilor, la acel moment, ele erau considerate „un simbol al libertăţii” şi astfel subiectul nu ar fi trebuit să fie sancţionat de Peking. Potrivit unui raport publicat prima dată în 1966, în cartea lui Tim Beckley „OZN-uri în jurul lumii”, un anume domn Wu Chi-Yuan a declarat că cineva a mărturisit că a văzut „un obiect de dimensiunea lunii, strălucind în spatele unor nori. Oficialităţile noastre au explicat faptul acesta ca fiind un fenomen cauzat de o descărcare electrică neobişnuită”.

La vremea aceea, Chi-Yuan spune că era membru al trupelor naţionale de construcţii şi, în timp ce făcea nişte manevre, a fost martor la apariţia unui disc oval, portocaliu, destul de mare. “Am fost toţi surprinşi şi speriaţi. A coborât până la o înălţime foarte mică, ca un biplan utilitar, la un unghi de douăzeci şi cinci de grade. Nu am auzit nici un sunet şi într-un minut a zburat în sus, dispărând.”

Există chiar şi mărturii din vremuri îndepărtate despre ceea ce ar putea fi considerate răpiri de către extratereştri. În “Istoria dinastiei Qing” există un incident consemnat şi care este foarte similar cu rapoartele moderne privitoare la răpirile de către extratereştri. În luna iulie al celui de-al treilea an al împăratului Yongzheng din timpul dinastiei Qing, un grup de săteni a mers în munţi pentru a tăia bambus în Liaojiatang de Wudu, din Lingchuan. Grupul a fost martor la dispariţia bruscă a unui sătean.

După mai mult de 140 de zile, el a reapărut în casa lui. Sătenii au spus că, la întoarcere, săteanul răpit a fost complet incoerent.

Studiile cercetătorilor chinezi – Cercurile din lanurile de grâu în Antichitate
„Unul dintre primele rapoarte întocmite asupra cercurilor din lanurile de grâu – desene geometrice inexplicabile care apar în lanurile de grâu şi porumb – a avut loc în Stirlingshire, Scoţia (UK) în 1678. Dar fenomenul a fost, în mare parte, ignorat până în anii ‘70 şi ‘80, când formaţiunile acestea au început să apară cu o frecvenţă mărită pe tot globul.

„Cu toate acestea, este China într-adevăr lipsită de aceste creaţii neobişnuite? Cu siguranţă, dacă cineva sau ceva încearcă să comunice cu omenirea prin modele sculptate în culturile de pe câmpuri, nu putea fi ignorată populaţia, considerabil de mare, a Chinei.”

Foto 2
O istorie veche de 3000 de ani, a cercurilor din lanurile de grâu sau a celor săpate în piatră

Experţii occidentali, în mod evident, nu au reuşit să analizeze cu atenţie datele din această ţară (China). Ne putem referi doar la activitatea lui Zhang Hui, un cercetător de la Muzeul Xinjiang din Urumqui, pentru a găsi dovezi care sugerează că în China – în lunga sa istorie – au apărut fenomene ale acestor cercuri cu mult înaintea oricărei alte civilizaţii de pe această planetă.

Zhang pretinde că a descoperit mai mult de douăzeci de modele de piatră ce par să imite formaţiunile de cercuri din lanurile de grâu din alte ţări, dar le sunt anterioare acestora din urmă cu 3.000 de ani.”

Zhang a descoperit mai multe modele ale acestor cercuri de piatră, variind de la cercuri simple până la forme mai elaborate, pe pajiştile regiunii Quinghe, lângă graniţa Chinei cu Mongolia.

„Zhang a fost intrigat. El s-a îndreptat rapid către Beijing, capitala Chinei, ca să consulte traducerile în chineză ale lucrărilor experţilor britanici ce se refereau la cercurile din lanuri.“ El a fost uimit de asemănările găsite. „Zhang crede că oamenii primitivi din regiune (Quinghe), după ce au descoperit o formaţiune de astfel de cercuri, au tras concluzia că era o formă de comunicare a zeilor lor şi au răspuns mesajului divin prin amplasarea unor pietre într-un tipar asemănător”.

Potrivit lui Zhang, un martor ocular a mărturisit că a văzut o formaţiune de cercuri ce apăruse într-un câmp din nord-estul Chinei, la scurt timp după perioada în care şi-a făcut stagiul în Gărzile Roşii.

În orice caz, evenimentul a avut loc în timpul Revoluţiei Culturale (1966-1976), când astfel de superstiţii erau ilegale, astfel încât mărturia a rămas neconsemnată. (Revista Star Shanghai din 2 august 2002, „China spune că au apărut cercuri în lanurile de pe teritoriul ei acum 3000 de ani”)

Apariţie OZN în China, în prezenţa oficialităţilor guvernamentale
Xinhua News Agency, agenţia de presă oficială a guvernului Republicii Populare Chineze, a raportat o apariţie OZN ce a avut loc pe 24 februarie 2009 şi a fost văzută de un număr mare de jurnalişti, oficiali guvernamentali precum  şi de un avion plin de pasageri.

Obiectul misterios surprins de echipa de jurnaliști chinezi
Obiectul misterios surprins de echipa de jurnaliști chinezi

Evenimentul a avut loc pe  ruta de zbor  a Liniilor Aeriene de Sud către Nanjing în jurul orei 18.00. Când un grup de jurnalişti, aflat în avion, socializa ca să treacă mai uşor timpul, unul dintre ei a observat un obiect luminos neobişnuit ce călătorea alături de aparatul de zbor. Ziaristul a alertat atât echipa de securitate, cât şi pe ceilalţi colegi care călătoreau cu el. El a reuşit să facă câteva fotografii înainte ca obiectul să ţâşnească în direcţia nord-est.

OZN-ul a fost vizibil pentru aproximativ un minut. Martorii au fost, desigur, uimiţi de ceea ce au văzut şi au început să discute între ei pentru a stabili dacă obiectul era extraterestru. Unii au susţinut că ar fi fost un avion, dar atunci când un avion real a apărut la orizont, câteva minute mai târziu, toţi au fost de acord că nu avea nimic în comun cu inexplicabilul obiect pe care l-au văzut, concluzionând că a fost într-adevăr un OZN.

Un ufologist chinez de marcă a declarat că Xinhua, agenţia de ştiri a Chinei, pare să ia fenomenul OZN mai în serios în ultimii ani. „Poate că aceasta duce la o anumită formă de dezvăluire din partea guvernului chinez despre care bănuiesc că ştie multe”, a spus el.

Jumătate din poporul chinez crede în existenţa OZN-urilor
Potrivit unui studiu publicat de ziarul rus Pravda, jumătate din întreaga populaţie chineză crede în OZN-uri. Sute de oameni de ştiinţă şi ingineri fac studii aprofundate asupra „fenomenului neidentificat”, acordându-i o modalitate de investigaţie ştiinţifică atât de puţin utilizată aici, în lumea vestică. Unii ufologi chinezi susţin că extratereştrii trăiesc printre noi şi că ei arată un interes în creştere în ceea ce priveşte China.

Un pilot chinez a raportat faptul că a observat un obiect ce avea lumini pâlpâitoare de culoare albă şi albastră, care plutea lângă aeronava pilotată de el chiar când era pe cale să aterizeze.Pilotul a văzut că obiectul de formă ovală părea să „escorteze” avionul  său. Apoi, OZN-ul a făcut brusc un viraj rapid şi a dispărut în spatele norilor.

În ultimii ani, a fost raportat un număr considerabil de astfel de întâlniri ciudate cu “feidi”, termenul chinez pentru OZN-uri. Într-un caz, oamenii au văzut o lumină portocaliu fluorescentă deasupra căreia plutea un obiect cu formă ciudată. Într-un alt exemplu, oamenii declară că au văzut un obiect, nu mai mare decât o minge de baschet, care s-a împărţit în două atunci când privirea lor s-a îndreptat spre el. Cele două obiecte au început să înconjoare zona înainte de a dispărea complet.

Un ziar chinez a publicat un articol ce spunea că o sută de martori au văzut un avion de vânătoare al armatei chineze ce se juca de-a „pisica şi şoarecele” cu un OZN, nu departe de baza militară din oraşul Chinjou. Un obiect în formă de ciupercă, cu partea de jos în rotaţie şi puternic luminată, a fost reperat de către patru staţii radar. În timp ce se apropia de avionul de vânătoare, obiectul s-a deplasat instantaneu în sus. Nici unul dintre serviciile de control de la sol nu a dat ordin de deschidere a focului.

Un club exclusivist de ufologi
China are acum un număr-record de cluburi speciale de fani  OZN. Multe din ele încearcă să deschidă, într-un fel, canale de comunicare cu  extratereştrii. Acţiunile lor sunt sancţionate de către Societatea Naţională de Studii Extraterestre, care a fost fondată în 1980 şi este finanţată de către guvern.

Doar oamenilor de ştiinţă şi inginerilor  profesionişti li se permite să facă parte din această societate. Este necesar să ai un doctorat şi trebuie să fi publicat mai multe lucrări despre OZN-uri. Aproximativ o treime din societate sunt, de asemenea, membri cu experienţă ai partidului comunist.

Un diplomat chinez vede un OZN
Unul dintre experţii de prim rang ai Chinei în ozenistică, un bărbat în vârstă numit Sun Shili, este, de asemenea, un fost diplomat şi translator pentru Mao Tse-Tung. El a declarat pentru ziarul Pravda că a avut o întâlnire cu un obiect neidentificat în 1971, în timpul Revoluţiei Culturale. Sun Shili fusese condamnat la muncă silnică într-o închisoare ce se află pe vârful munţilor provinciei Tsyansi. Într-o zi, în timp ce lucra pe plantaţiile de orez, a zărit un obiect ciudat pe cer, despre care a crezut că era o reală navă spaţială extraterestră.

Foto 5
Sun Shili, prezentând mai multe desene făcute de copii la o expoziție înaintea unei
conferințe a Societății Naționale de Studii Extraterestre

Aşa cum am menţionat mai devreme, experţii de la Societatea Naţională de Studii Extraterestre susţin că jumătate dintre locuitorii Chinei cred în astfel de fenomene. Sun Shili explică acest interes faţă de OZN-uri în China, ţară unde apare fiecare al cincilea OZN, în acest fel: China a atras atenţia extratereştrilor din cauza recentului avânt economic şi cultural al ţării şi al aspiraţiei sale de a deveni lider mondial.

Până de curând, extratereştrii obişnuiau să se concentreze mai mult asupra Statelor Unite, a spus el. Sun Shili este unul dintre numeroşii membri ai Societăţii Naţionale care cred că o parte dintre extratereştri trăiesc printre noi, luând formă umană.